Synergonomi för optiker

7,5 hp

Denna kurs är främst till för leg optiker som vill vidareutbilda sig inom synergonomi och arbetsplatsoptometri (hette tidigare Arbetsmedicin). Områden som behandlas är belysning, synergonomi, belastningsergonomi, arbetsanpassade glasögon och skyddsglasögon. Kursen innehåller några praktiska moment; laborationer, arbetsplatsbesök och ett projektarbete.

Sammankomster: Tre obligatoriska sammankomster.

Teknikinformation: Tillgång till dator och Internetuppkoppling krävs.

Övrigt: Undervisningen bedrivs via studieplattform på Internet och i form av föreläsningar, laborationer och arbetsplatsbesök. Deltagande i föreläsningar, laborationer och arbetsplatsbesök är obligatoriskt.

Distans

Att studera på distans ger dig som student andra möjligheter än vad campusutbildning ger. Det innebär att du själv till viss del ska kunna planera dina studier både vad gäller tid och plats.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar, men den gemensamma nämnaren är att en stor del av studiearbetet sker på nätet. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en webbstudieplats med diskussionsforum, grupparbete, inspelade föreläsningar eller videomöten med hjälp av en webbkamera.

Studenter grupparbetar

Kalmar

Kalmar är en vacker stad med gamla anor, många mysiga kvarter och stor personlig charm. Området runt Kalmar Slott och Stadsparken är många studenters favorit.

Närheten till havet och Öland sätter sin prägel på staden med långa promenadstråk vid havet. I Kalmar är avstånden små och på fem-tio minuter når du det mesta – universitetet, havet, gymmet eller stadskärnan på Kvarnholmen. Många studenter bor i centrala Kalmar i närheten av universitetsbyggnaderna. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter.

Sjöfartshögskolan i Kalmar