Engelska kurs studenter

Teman i engelsk litteraturvetenskap

15 hp

Den här kursen erbjuder en praktisk introduktion till litteraturteori. Diverse litteraturvetenskapliga teorier appliceras på en rad olika texter på engelska, från poesi till film och allt annat där i mellan. Undervisningsmetoden går ut på diskussion och reflektion och att utveckla kritiska lässtrategier.

Kursen består av två 7,5 hp delkurser. Delkurs 1 tillhandahåller en aktuell översikt över viktiga litteraturvetenskapliga teorier som genusstudier och ekokritik, medan delkurs 2 fördjupar sig inom ett specifikt teoretiskt fält. (Se kursplanen för mer information).

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M