Studenter engelska bibliotek

Teman i engelskundervisning

30 hp

Kursen vänder sig till dig som läser till ämneslärare i engelska för grundskolans senare år eller gymnasiet. Undervisningen tar upp tematiska ämnesområden inom språkvetenskap och litteraturvetenskap, med särskilt fokus på för engelskundervisningen adekvata teorier och metoder. Du gör också fem veckors praktik på en svensk skola som kopplas till ämnesdidaktiken. Du ska helst ha läst språkdidaktiska kurser tidigare, men det är inget krav. Däremot måste du ha studerat engelska motsvarande minst 1-60 högskolepoäng på högskolenivå för att kunna antas på kursen.

2EN300 vänder sig till utbytesstudenter från våra partneruniversitet och de studerande läser tillsammans med svenska ämneslärarstudenter.

Kalmar

Kalmar är en vacker stad med gamla anor, många mysiga kvarter och stor personlig charm. Området runt Kalmar Slott och Stadsparken är många studenters favorit.

Närheten till havet och Öland sätter sin prägel på staden med långa promenadstråk vid havet. I Kalmar är avstånden små och på fem-tio minuter når du det mesta – universitetet, havet, gymmet eller stadskärnan på Kvarnholmen. Många studenter bor i centrala Kalmar i närheten av universitetsbyggnaderna. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter.

Sjöfartshögskolan i Kalmar