Teoretiska traditioner inom dagens arkeologi

7,5 hp

Denna kurs är en fördjupande introduktion till teoretiska traditioner inom arkeologi idag. Målet är att förse studenten med de teoretiska perspektiv som är nödvändiga för en egen arkeologisk kunskapsproduktion. Under kursen följer studenten ett antal seminarier vilka behandlar inflytelserika teoretiska traditioner inom arkeologisk forskning. I kursen tydliggörs även teoriernas olika relationer till vår egen tids samhälle.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar