Tillämpad Internet of Things, introduktion

7,5 hp

Det uppskattas vara över 26 miljarder uppkopplade enheter 2020, och antalet enheter som kopplas upp ökar ständigt i en allt snabbare takt. I denna kursen kommer du att få lära dig att bygga en egen smart uppkopplad enhet.

Vill du kanske kunna bygga en smart brevlåda, få en notifikation om blommorna behöver vattnas, mäta fukthalten i sommarstugan eller badtemperaturen i närmsta sjö? Är du bara nyfiken på tekniken och vill lära dig göra själv, eller har du en idé som du vill få hjälp att förverkliga? Med dagens teknik finns alla dessa möjligheter. Kursen kommer att behandla flera olika trådlösa nätverk och även insyn i både databaser och visualisering av data. Kursen är tillämpad vilket innebär att inriktningen är praktisk, om du inte tidigare har kunskaper inom programmering är det bra om du har ett stort intresse och vilja att lära dig. Vi kommer använda oss av distansföreläsningar och kursen kommer examineras med ett projektarbete som du själv kan styra utifrån ditt eget intresse.

Kursen är praktisk och det krävs att du köper din egen laborationsutrustning. Du hittar inköpslista på: https://github.com/iot-kalmar/applied-iot-20/blob/master/BOM.md. OBS. Detta gäller endast för distansstudenter.

Introduktionsfilm på svenska:

https://youtu.be/oshVmSFFXjc

Distans

Att studera på distans ger dig som student andra möjligheter än vad campusutbildning ger. Det innebär att du själv till viss del ska kunna planera dina studier både vad gäller tid och plats.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar, men den gemensamma nämnaren är att en stor del av studiearbetet sker på nätet. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en webbstudieplats med diskussionsforum, grupparbete, inspelade föreläsningar eller videomöten med hjälp av en webbkamera.

Studenter grupparbetar