Tillämpad Internet of Things, introduktion

7,5 hp

Det uppskattas vara över 26 miljarder uppkopplade enheter 2020, och antalet enheter som kopplas upp ökar ständigt i en allt snabbare takt. I denna kursen kommer du att få lära dig att bygga en egen smart uppkopplad enhet.

Vill du kanske kunna bygga en smart brevlåda, få en notifikation om blommorna behöver vattnas, mäta fukthalten i sommarstugan eller badtemperaturen i närmsta sjö? Är du bara nyfiken på tekniken och vill lära dig göra själv, eller har du en idé som du vill få hjälp att förverkliga? Med dagens teknik finns alla dessa möjligheter. Kursen kommer att behandla flera olika trådlösa nätverk och även insyn i både databaser och visualisering av data. Kursen är tillämpad vilket innebär att inriktningen är praktisk, om du inte tidigare har kunskaper inom programmering är det bra om du har ett stort intresse och vilja att lära dig. Vi kommer använda oss av distansföreläsningar och kursen kommer examineras med ett projektarbete som du själv kan styra utifrån ditt eget intresse.

Kursen är praktisk och det krävs att du köper din egen laborationsutrustning. All kommunikation kommer att ske på engelska, både i skrift och i tal. I god tid innan kursstart kommer du få mer information om hårdvara. Se gärna förra årets välkomstfilm så kan du bilda dig en uppfattning.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.