Träets anatomi och identifiering

7,5 hp

Kursen om systematisk träanatomi är utformad för att ge studenterna en grundlig förståelse för den anatomiska strukturen hos vanliga nordiska barrträ- och lövträslag, samt förhållandet mellan trämaterialets strukturella och anatomiska egenskaper. Genom denna kurs kommer studenterna att få de kunskaper och färdigheter som krävs för beredning av prover för identifiering av trä genom optisk mikroskopisk analys. Kursen behandlar praktiska metoder för träidentifiering, vilket ger studenterna en omfattande förståelse för detta viktiga område.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.