Turismvetenskap I - Turismens globala produktionssystem

15 hp

Kursen syftar till att ge analytiska perspektiv på turism som socialt fenomen och som affärsverksamhet. Utgångspunkten är att turism är en bransch utan produkt, eller snarare en bransch där produkten ofta uppstår i relationen mellan företag, mellan företag och allmänna resurser och i relationen mellan turisten och turistföretaget. Det här relationella perspektivet ställer speciella krav på hur turism analyseras, och kursen är en genomgång av detta, men syftar också till att studenterna ska ta del i perspektivet och själva utveckla en egen analys i ett mindre arbete.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar