Turismvetenskap II – Evenemangsledning

7,5 hp

Kursen introducerar studenten till evenemang och dess olika skepnader. Evenemang som begrepp bär skilda betydelser för olika verksamheter, olika besökargrupper och olika intressenter. Evenemang har globala implikationer bl. a. då de ofta är en reseanledning och blir därmed centrala för turismindustrin. Evenemang är ofta en ekonomisk utmaning vilket behandlas i kursen. Evenemangs betydelse för turismen och andra turistföretag studeras i perspektiv av strategiska, taktiska och operativa överväganden.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar