Turismvetenskap II - Hospitality Management

7,5 hp

Kursen introducerar studenten till hospitality-begreppets skilda betydelser för etniciteter, genus, kulturella aspekter och globala implikationer, samt dess signifikans för kommersiella transaktioner i turistföretagande. Hospitality-begreppets betydelse för ledning av turistföretag studeras i perspektiv av strategisk Human Resource Management (SHRM) och Revenue Management

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar