Turismvetenskap II - Tourism Entrepreneurship

7,5 hp

Denna kurs introducerar studenter teorin och huvudbegreppen entreprenörskap för hållbarhet inom turism. Studenter kommer att lära sig att identifiera affärsmöjligheter och att föreslå möjliga lösningar som bidrar till mål för hållbar utveckling samt möter samhällsutmaningar. Efter avslutad kurs kommer studenterna att kunna integrera kunskap om och kritiskt diskutera förhållandet mellan turismutveckling, entreprenörskap och de olika aspekter på hållbarhet. Kursen består av föreläsningar, seminarier, praktiska workshops samt individuella och gruppuppgifter.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar