Färgpennor tysk språklära

Tysk språklära

7,5 hp

Kursen ger dig djupare teoretiska insikter i det tyska språkets struktur samt säker språkbehandling i tal och skrift. De två delkurser som ingår är grammatik och översättning.

Delkursen i grammatik behandlar det tyska språkets struktur och beskriver utvecklingstendenser i modern tyska. Språkvetenskapliga frågeställningar diskuteras och kursen ger en introduktion i olika språkvetenskapliga teorier.

Delkursen i översättning innehåller övningar i att översätta avancerade texter till tyska. Övningarna tar upp tyskans morfologi och syntax, fraseologi och vokabulär. Delkursen bygger på de kunskaper som inhämtats i kurser på lägre nivåer.

Bra att veta om kursen
I kursen ingår ett antal obligatoriska seminarier, där litteratur och litteraturteori diskuteras. Studenten kan delta i seminarierna via videolänk.

Kursen examineras muntligt. Studenten kan göra sin examination via videolänk.

Kursplanen: Du hittar kurslitteratur och en mer detaljerad beskrivning av kursinnehållet i kursplanen som du hittar här på hemsidan.

Kurslitteratur: Tänk på att köpa den obligatoriska kurslitteraturen innan kursstart (referenslitteraturen är material du kan använda för fördjupning, och inte något du förväntas köpa).

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.