Responsive header image

Tyska 1, del II

15 hp

Ta chansen och fortsätt dina studier i tyska! Du har kontakt med dina lärare och kurskamrater genom regelbundna gruppövningar eller seminarier i Zoomklassrummet. Genom att studera tyska stärker du din konkurrenskraft på arbetsmarknaden både i Sverige och i de tysktalande länderna. Tyskland är Sveriges största handelspartner och våra länder har ett rikt kulturutbyte. Med kunskaper i tyska öppnar sig många spännande möjligheter!

På kursen lär du dig intressanta fakta om de tysktalande länderna, deras historia, geografi och politik. Du får också fortsätta att träna din skriftliga språkfärdighet genom översättningsövningar. Dessutom kan du välja mellan två profilkurser: EU-kunskap med interkulturell kommunikation eller en språkdidaktisk introduktion.

Kursen består av två delkurser:

Delkurs 1: Samhällskunskap och skriftliga övningar, 7,5 hp
Delkurs 2: Profilkurs I, 7,5 hp, alternativ 1 eller 2.

I delkurs 1 ingår realia där du får lära dig de tyskspråkiga ländernas historia och samhällsförhållanden. De skriftliga övningarna innebär översättning av enklare texter till tyska samt övningar på olika grammatiska strukturer.

I delkurs 2 ingår två alternativ:

Profilkurs I alternativ 1: EU-kunskap och interkulturell kommunikation innehåller en översikt över den Europeiska unionens historia, organisationer och funktioner.

Profilkurs I alternativ 2: Språkdidaktisk introduktion, är en introduktion till språkundervisning och språkinlärning och till för dig som studerar tyska med tanke på att någon gång jobba som lärare i tyska.

Bra att veta om kursen

  • Inom kursen finns det träffar som äger rum för campuskursen i klassrummet och för distansstudenter i ett virtuellt klassrum vid bestämda tider. Det finns inga fysiska sammankomster för distansstudenter.
  • För deltagande i kursen krävs en nyare dator (högst 4 år), headset (helst med USB-anslutning), webbkamera, samt stabil internetuppkoppling. Därutöver behöver du ha ett Office-paket. Är man registrerad student vid Linnéuniversitetet kan man få gratis tillgång till Office365.
  • Kurslitteratur: Tänk på att köpa den obligatoriska kurslitteraturen före kursstart (referenslitteraturen är material du kan använda för fördjupning, och inte något du förväntas köpa).
  • Kursplanen: Du hittar en mer detaljerad beskrivning av kursinnehållet i kursplanen som du hittar här på hemsidan.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.