Tyska kurs skriva student

Tyska, allmän kurs (ej kandidatkurs)

30 hp

Kursen är för dig som vill fördjupa sig i tyska språkets muntliga och skriftliga behandling, samt förvärva vidgade kunskaper om de tyskspråkiga ländernas litteratur, kultur och samhällsförhållanden. Kursen kan ej ingå i en kandidat- eller magisterexamen med tyska som huvudämne, då det självständiga arbetet endast omfattar 7,5 högskolepoäng. Förkunskapskrav: Studier i tyska 1-60 hp på högskolenivå

Kursen består av fyra delkurser:
Delkurs 1: Grammatik och översättning, 7,5 hp, behandlar det tyska språkets struktur och utvecklingstendenser i modern tyska. I kursen ingår övningar att översätta avancerade texter till tyska.
Delkurs 2: Litteraturkurs, 7,5 hp – ägnas åt studier av ett antal skönlitterära verk från upplysningen till modern tid. I kursen ingår en introduktion till litteraturvetenskaplig terminologi och metod.
Delkurs 3: Valbar läskurs, 7,5 hp, där du kan fördjupa dig i ett antal skönlitterära verk, för mer information se kursplanen.
Delkurs 4: Självständigt arbete, 7,5 hp. Du lär dig att självständigt formulera ett vetenskapligt problem, söka litteratur och skriva ett självständigt arbete på tyska som inte är så omfattande som en kandidatuppsats. Ämnet för specialarbetet kan vara språk- eller litteraturvetenskapligt.

Bra att veta om kursen:
I kursen ingår ett antal obligatoriska seminarier, där litteratur och litteraturteori diskuteras. Studenten kan delta i seminarierna via videolänk.
Delkurs 2 och 3 examineras muntligt. Studenten kan göra sin examination via videolänk.
Kursplanen: Du hittar kurslitteratur och en mer detaljerad beskrivning av kursinnehållet i kursplanen som du hittar här på hemsidan.
Kurslitteratur: Tänk på att köpa den obligatoriska kurslitteraturen innan kursstart (referenslitteraturen är material du kan använda för fördjupning, och inte något du förväntas köpa).

I kursen ingår ett antal obligatoriska seminarier, där litteratur och litteraturteori diskuteras. Du kan delta i seminarierna via videolänk. Delkurs 2 och 3 examineras muntligt. Du kan göra din examination via videolänk.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.