Berlin tyska Tyskland

Tyska, allmän kurs, grundkurs

30 hp

Satsa på en kurs i tyska hos oss där du har nära kontakt med dina lärare. Kursen ger grundläggande praktisk språkfärdighet samt kunskap om de tyskspråkiga ländernas nutida kulturella, politiska och sociala förhållanden. Genom att läsa tyska stärker du din konkurrenskraft på arbetsmarknaden.

Kursen börjar med en genomgång av grundläggande delar av den tyska grammatiken i syfte att främja språklig säkerhet och korrekthet. Du lär dig också att översätta enklare texter till tyska samt föra samtal, argumentera och hålla kortare föredrag på tyska. Du får också träna uttal och intonation. I kursen får du diskutera och analysera tyskspråkig litteratur på tyska samt redogöra för de tyskspråkiga ländernas historia, geografi, politik och aktuella samhällsförhållanden.

Kursen består av fyra delkurser:
Delkurs 1: Grammatik, 7,5 hp
Delkurs 2: Litteraturstudier och muntlig kommunikation, 7,5 hp
Delkurs 3: Samhällskunskap och skriftliga övningar I, 7,5 hp
Delkurs 4: Profilkurser I, 7,5 hp, två alternativ
Alt. 1: EU-kunskap och interkulturell kommunikation
Alt. 2: Språkdidaktisk introduktion för dig som vill bli lärare

Bra att veta om kursen
• Kurslitteratur: Tänk på att köpa den obligatoriska kurslitteraturen före kursstart. Kurslitteraturen anges i kursplanen som du hittar här på hemsidan (referenslitteratur är material du kan använda för fördjupning, och inte något du förväntas köpa).
• Kursplanen: Du hittar en mer detaljerad beskrivning av kursinnehållet i kursplanen här på hemsidan.
• Inom kursen finns det schemalagda (digitala) träffar på dagtid.
• För deltagande i kursen krävs en nyare dator, headset (helst med USB-anslutning), webbkamera, samt stabil internetuppkoppling

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.