Berlin

Tyska, allmän kurs

30 hp

Den här kursen bygger vidare på det du lärt dig på G1-nivån och ger dig breda kunskaper! Du får utveckla dina praktiska språkfärdigheter, veta hur de germanska språken hänger ihop ur en historisk synvinkel och du får läsa spännande och klassisk skönlitteratur. Dessutom ger vi en föreläsning om hur litteratur, konst och musik hänger ihop genom epokerna. Du får lära dig något om interkulturell kommunikation mellan Sverige och de tyskspråkiga länderna samt hur den Europeiska Unionen fungerar och Tysklands, Österrikes och Schweiz’ förhållande till den europeiska integrationen.
En introduktion till vetenskapligt skrivande ger dig de verktyg du har nytta av när du ska skriva större uppsatser. Eftersom kursen är på helfart på campus får du lära känna dina medstudenter och ni kan studera ihop. Varför inte diskutera Franz Kafka över en kopp kaffe?

Bra att veta om kursen:
• Kursen är en campuskurs med obligatoriska föreläsningar, seminarier och tid för självstudier.
• Kurslitteratur: Tänk på att köpa den obligatoriska kurslitteraturen innan kursstart (referenslitteraturen är material du kan använda för fördjupning, och inte något du förväntas köpa).
• Kursplanen: Du hittar en mer detaljerad beskrivning av kursinnehållet i kursplanen som du hittar här på hemsidan.

Warum Deutsch an der Linné-Universität studieren?
• Moderner Sprachunterricht, in kleinen Gruppen und in einem Sprachlabor.
• Internationale Kontakte, triff Austauschstudierende, nimm an Studienreisen teil, studiere ein Auslandssemester.
• Aktuelle Forschung im Unterricht, unsere Lehrer sind Spezialisten in ihrem Fachgebiet.

Aktuellt

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M