Förstoringsglas

Tyska deckare

7,5 hp

I Tyskland är författare som Henning Mankell, Camilla Läckberg och Håkan Nesser så populära att det talas om det svenska deckarundret. Med vad vet du om tyska kriminalförfattare och utvecklingen inom den tyskspråkiga deckargenren? Kanske har du sett Berlin Babylon. Visste du att den baseras på en deckarserie av Volker Kutscher? I denna sommarkurs har du möjlighet att grotta ner dig med och upptäcka nya favoriter bland deckare för barn, ungdomar och vuxna.

Alla inbitna deckarfans, lärare, bibliotekarier och lärarstudenter har genom denna sommarkurs chansen att fördjupa sig i deckargenren och förbättra sina kunskaper i tyska. Kursen är upplagd som en läskurs med mycket självstudier. Kursstart är i juni, där det erbjuds ett informationsseminarium. Juli ägnas åt läsning och inlämning av uppgifter via lärplattformen Mymoodle. I augusti tillkommer två tillfällen, där du också får möjlighet att diskutera texterna online i webbaserade seminarier via ZOOM. I mitten på augusti avslutas kursen med inlämning av en kortare uppsats.

Examination sker dels via aktivt deltagande i diskussionsforum (på tyska), kortare skriftliga läsloggar (på tyska) samt en avslutande kort uppsats på 4-5 sidor.

För att kunna delta i kursen, behöver du kurslitteraturen och en dator. Online-möten sker via ZOOM. Du behöver en stabil internettillgång, hörlurar och mikrofon och en webbkamera.

Välkommen!

Distans

Att studera på distans ger dig som student andra möjligheter än vad campusutbildning ger. Det innebär att du själv till viss del ska kunna planera dina studier både vad gäller tid och plats.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar, men den gemensamma nämnaren är att en stor del av studiearbetet sker på nätet. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en webbstudieplats med diskussionsforum, grupparbete, inspelade föreläsningar eller videomöten med hjälp av en webbkamera.

Studenter grupparbetar