Tyska (distans), fortsättningskurs II

15 hp

Har studierna i tyska på universitetsnivå gett dig mersmak? Då kan du ta dina kunskaper i tyska till nästa nivå med denna distanskurs.
Tyska (distans) innebär andra terminens studier i tyska på universitetsnivå. Kursen ges på halvfart och webbaserad distans, vilket innebär stor flexibilitet vad gäller studieort. I delkurs ett lär du dig mer om det tyska språkets rötter och utveckling. Delkurs två förbereder för skrivandet av en vetenskaplig uppsats. Du kommer att lära dig mer om hur man formulerar en frågeställning, disponerar en uppsats, arbetar med facklitteratur och källhantering. I den tredje delkursen fördjupar du dina kunskaper om de tyskspråkiga samhällen, deras plats i Europa och roll i den Europeiska Unionen. Delkurserna går parallellt över hela terminen.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.