Tyska för nybörjare i Berlin

30 hp

Vill du lära dig tyska i Europametropolen Berlin? Du lär dig snabbare grunden till ett språk på plats, där du dagligen kan pröva dina språkkunskaper. Berlin är staden som präglas av kreativitet, nytänkande, mångfald och en spännande historia. Nu kan du kombinera en termins universitetsstudier i tyska med att upptäcka Berlins fascinerande atmosfär.

Alla lärare har tyska som modersmål och lång erfarenhet av att undervisa utländska studenter. Undervisningen sker på tyska, vilket gör att du snabbt skaffar dig grunderna i språket. Under den första delkursen övar du på att läsa, tala, skriva och lyssna. Speciell vikt läggs vid grundläggande grammatik och utveckling av ordförrådet. Övriga delkurser omfattar skriftlig produktion och litteratur. Kursen genomförs i samarbete mellan Linnéuniversitetet och Internationella Skolorna och studierna bedrivs i sin helhet på ett språkinstitut i Berlin.

Bra att veta om kursen

Kursen anordnas av Linnéuniversitetet och du är en Linnéstudent även om du läser kursen via Internationella Skolorna på språkinstitutet Die Neue Schule i Berlin.

Terminstider.
Du är student på Linnéuniversitetet och terminstiderna är desamma som för övriga studenter som läser på campus Växjö: 2 september 2019 – 19 januari 2020. Dessa datum gäller t ex när du ansöker om studiemedel hos CSN. 
CSN.

Du har möjlighet att få studiemedel under dina studier. Dina studier på kursen  räknas som högskolestudier i Sverige, även om undervisningen i sin helhet äger rum i Berlin. Det rör sig alltså INTE om utlands- eller utbytesstudier. Läs mer om hur du söker studiestöd.


Boende 
Som student på kursen ordnar du ditt eget boende i Berlin. I samband med antagningen kommer Internationella Skolorna att ge dig med konkreta tips och råd på hur du kan hitta boende.


Kurslitteratur
Tänk på att köpa den obligatoriska kurslitteraturen innan kursstart (referenslitteraturen är material du kan använda för fördjupning, och inte något du förväntas köpa).


Kursplanen
Du hittar en mer detaljerad beskrivning av kursinnehållet i kursplanen som du hittar här på hemsidan.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M