Undervisning i specialidrott III – olika perspektiv på prestationsutveckling

15 hp

Linnéuniversitetet erbjuder ett stort antal kurser i specialidrott. Kurserna riktar sig till personer som vill bli lärare i Specialidrott på gymnasiet eller till dem som redan undervisar i Specialidrott men inte har formell behörighet. Kurserna kan ge upp till 120 högskolepoäng. Dessutom kan ett flertal av kurserna vara intressanta som fortbildningskurser/fördjupningar för aktiva idrottstränare. Kurserna ges på distans och är fristående vilket gör att du som student kan välja att läsa en eller flera kurser samtidigt.

Kursen Undervisning i specialidrott 3 – olika perspektiv på prestationsutveckling 3, ges på halvfart under hela höstterminen. Den bygger på kurserna 1IV569 Undervisning i specialidrott 1 och 1IV570 Undervisning i specialidrott 2 och ger en fördjupning inom ämnet Specialidrott och är en lämplig tredje kurs för den som vill uppnå behörighet i ämnet.

Under kursen behandlas teman som:

Rörelseapparatens grundläggande anatomi.
Träningsmetoder och anpassad tränings- och tävlingsverksamhet inom ämnet specialidrott i gymnasieskolan.
Psykologiska faktorers påverkar på prestation och motivation inom specialidrott.
Kost- och näringsrelaterade faktorers betydelse för fysisk prestation och hälsa
Olika perspektiv på ledarskapet inom ämnet specialidrott i gymnasieskolan.

Kursen är helt webbaserad, vilket innebär att föreläsningar, filmer, handledning, individuella skriftliga studieuppgifter samt diskussioner med andra kursdeltagare sker via ett webbaserat kommunikationsverktyg. Dessutom erbjuds du möjlighet att träffa lärarna och andra studenter i frivilliga workshops. Detta göra att du kan anpassa studierna till din vardag och när det passar bäst att ta del av en föreläsning, göra dina inlägg etc.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbeten och digitala möten. I många fall kommer du även ha tillgång till inspelade föreläsningar via lärplattformen.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.