Vatten- och avloppssystem

7,5 hp

Kursen ger allmänna kunskaper inom anläggningsteknik och fördjupade kunskaper om både kommunala och lokala system för vattenförsörjnings- och avloppsanläggningar. Tyngdpunkten i kursen är lagd på “transportsystemet”, det vill säga ledningar, pumpstationer, reservoarer, utjämningsmagasin. I mån av tid och efter kursdeltagarnas önskemål berörs även kommunala vatten- och reningsverk. Syftet med kursen är att ge de studerande kunskap om hur nödvändiga dimensioner på nämnda anordningar beräknas. En större projektuppgift utgör en central del i kursen.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.