Videoproduktion 1

7,5 hp

Videoklipp är vanligt använda inom företagskommunikation och institutioner. Med det överallt närvarande sociala media vill många ha en presentationsvideo. För att skapa professionell kvalitetsvideo krävs planering, filmning, redigering och distribuering.

I den här kursen kommer studenter att bli introducerade till alla delar av videoproduktionen.

Planering genom användning av storyboard, manus och synopsis.

Filmning användandes av kamera, mikrofoner och ljus.

Redigering med mjukvaror som Adobe Premiere Pro och Adobe After Effects

Distribuering med Livestream och plattform för strömmande av video.

Studenter kommer att jobba i grupper för att skapa videoinnehåll i samarbete med lokala företag och/eller institutioner. Den här kursen samarbetar med närliggande SVT och studenter kommer att ha möjlighet att använda sig av en TV studio i slutet av kursen för att skapa en TV show. I kursen ingår även att genomföra en liveshow från laborationssalen som tillhandahålls av universitetet.

Exempel på studentprojekt

Filmen är gjord av Jennie Weidenberg, Samantha Persson, Amanda Kjellström och Jennifer Autrieb, MySay AB. 

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Allt händer på campus – hos oss blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö och ett händelserikt studentliv.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö? Det finns ett bra utbud av restauranger och mysiga caféer. Det finns en stor sjö mitt i staden, vacker natur finns alltid nära. Många studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och livet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i parken