Videoproduktion 2

7,5 hp

Videoklipp är vanligt använda inom företagskommunikation och institutioner. Med det överallt närvarande sociala media vill många ha en presentationsvideo. För att skapa professionell kvalitetsvideo krävs planering, filmning, redigering och distribuering. Dessutom utvecklas fältet videoproduktion ständigt och nya teknologier blir därmed tillgängliga, som ex. 360°-kameror.

I den här kursen kommer studenter att bli introducerade till alla delar av videoproduktionen.

Planering genom användning av storyboard, manus och synopsis.
Filmning användandes av kamera, mikrofoner och ljus.
Redigering med mjukvaror som Adobe Premiere Pro och Adobe After Effects
Distribuering med Livestream och plattform för strömmande av video.

Dessutom kommer stundeter att bli introducerade till videoproduktion i 360° och skapa ett projekt som använder sig av den här tekniken.
Studenter kommer att jobba i grupper för att skapa videoinnehåll i samarbete med lokala företag och/eller institutioner. Den här kursen samarbetar med närliggande SVT och studenter kommer att ha möjlighet att använda sig av en TV studio i slutet av kursen för att skapa en TV show. I kursen ingår även att genomföra en liveshow från laborationssalen som tillhandahålls av universitetet.

Exempel på studentprojekt

Filmen är gjord av Jesper Bonnevier, Andrea Hermansson, Viktor Karlsson och Hanna Karlsson.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.