Videoproduktion 2

7,5 hp

Videoklipp är vanligt använda inom företagskommunikation och institutioner. Med det överallt närvarande sociala media vill många ha en presentationsvideo. För att skapa professionell kvalitetsvideo krävs planering, filmning, redigering och distribuering. Dessutom utvecklas fältet videoproduktion ständigt och nya teknologier blir därmed tillgängliga, som ex. 360°-kameror.

I den här kursen kommer studenter att bli introducerade till alla delar av videoproduktionen.

Planering genom användning av storyboard, manus och synopsis.

Filmning användandes av kamera, mikrofoner och ljus.

Redigering med mjukvaror som Adobe Premiere Pro och Adobe After Effects

Distribuering med Livestream och plattform för strömmande av video.

Dessutom kommer stundeter att bli introducerade till videoproduktion i 360° och skapa ett projekt som använder sig av den här tekniken.

Studenter kommer att jobba i grupper för att skapa videoinnehåll i samarbete med lokala företag och/eller institutioner. Den här kursen samarbetar med närliggande SVT och studenter kommer att ha möjlighet att använda sig av en TV studio i slutet av kursen för att skapa en TV show. I kursen ingår även att genomföra en liveshow från laborationssalen som tillhandahålls av universitetet.

Exempel på studentprojekt

Filmen är gjord av Jesper Bonnevier, Andrea Hermansson, Viktor Karlsson och Hanna Karlsson.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M