Datavetenskap – programvaruteknik II, kurspaket

30 hp Kurspaket

Detta kurspaket omfattar fyra kurser som syftar till att utveckla och stärka studenternas kunskaper, färdigheter och expertis inom parallelldatorprogrammering, maskininlärning, djup maskininlärning, och ett examensprojekt.

Den första kursen, parallelldatorprogrammering, fördjupar studenternas kunskaper inom användande av flera processorer och minneshierarkier för att ta sig an beräkningsintensiva problem. Studenterna lär sig hur man bryter ned ett problem, hur man formulerar parallella algoritmer och hur ett problem kan optimeras för parallella processorer och acceleratorer.

Den andra kursen, maskininlärning, förser studenterna med en översikt av olika områden inom artificiell intelligens, med fokus på maskininlärning. Efter avslutad kurs förväntas studenten kunna förklara de grundläggande principerna, fördelarna och nackdelarna med olika maskininlärningstekniker och algoritmer, kunna välja ut en lämplig algoritm och implementera denna för att lösa typiska maskininlärningsuppgifter.

Den tredje kursen, djup maskininlärning, bygger vidare på den grundläggande kunskap som studenten erhållit på kursen maskininlärning. Den täcker in koncept och metoder från neurala nätverk och djupinlärning. Efter avslutad kurs förväntas studenten kunna beskriva grunden för och applicering av djupinlärning och att implementera djupinlärningsbaserade lösningar för att ta itu med problem såsom bild- och röstigenkänning.

Slutligen, på examensprojektkursen, applicerar studenterna nyvunna färdigheter och kunskap i ett forskningsprojekt inom datavetenskap. Studenterna jobbar under vägledning av en handledare för att definiera forskningsfrågor, välja ut en lämplig metod för att utforma och genomföra ett projekt och analysera projektresultaten för att besvara dessa forskningsfrågor. Kursen ger studenterna möjlighet att visa upp sin kreativitet, sitt kritiska tänkande och sin problemlösningsförmåga.

Som helhet erbjuder kurspaketet på masternivå en lärandeerfarenhet som förbereder studenterna på att etablera och stärka sina karriärer i de snabbt utvecklande fälten parallelldatorprogrammering och maskininlärning.

Anslut dig till kurspaketet och ge dig ut på en meningsfull och givande framtidresa!

Kurser som ingår i kurspaketet

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M