Doktorshattar

Akademisk högtid - för installandi och promovendi

Linnéuniversitetets nästa Akademiska högtid skulle gått av stapeln den 29 januari 2021 i Växjö men ÄR INSTÄLLD.

Akademisk högtid äger alltid rum den första fredagen efter "Carl-dagen", alternativt på själva "Carl-dagen", om den infaller på en fredag. Vartannat år firar vi högtiden i Kalmar och vartannat år i Växjö.

Högtidsceremonin vid Linnéuniversitetet firas med promotion av doktorer och hedersdoktorer samt professorsinstallationer.

Nedan följer information för dig som antingen ska promoveras eller installeras. Arbetar du på fakultet och vill ha en översiktlig tidsplan över arbetet inför Akademisk högtid klickar du här. 

För att läsa mer om hur du nominerar någon till hedersdoktor klicka här.

För att nominering någon till förtjänsttecken klicka här.

På grund av Covid19 är Akademisk Högtid 2021 INSTÄLLD. Ni som skulle promoverats /installerats 2021 har möjlighet att göra detta vid Akademisk Högtid 2022 då högtiden äger rum fredag 28 januari i Växjö.

För dig som ska promoveras eller installeras

Informationen nedan gäller Akademisk Högtid 2021 som nu är inställd. Information rörande Akademisk Högtid 2022 kommer under hösten 2021!

 

Du som har tagit ut doktorsexamen eller blivit anställd som professor vid Linnéuniversitetet är varmt välkommen att promoveras respektive installeras den 28 januari 2021, i Växjö. Nedan följer viktig information till dig.

Inbjudan och anmälan

Du kommer att få en formell inbjudan till Akademisk högtid via posten i mitten av november. Pga Covid19 är procession och högtidsmiddag inställd 2021. Anmälan sker sedan via ett webbformulär på Lnu.se/akademiskhogtid.se.

Vid Linnéuniversitetet installeras de professorer som av fakulteten erbjudits och tackat ja till en anställning under det gångna året, dock senast den 29 november 2020. Endast fast anställda och adjungerade professorer installeras. Deltagande vid professorsinstallation är högst frivilligt.

För att promoveras den 29 januari 2021 ska du både ha disputerat och ansökt om examen senast den 29 november 2020.

Till högtidsceremonin 2021 kommer vi pga Covid 19 ha begränsat antal platser för närstående. Ceremonin kommer att streamas så att familj, vänner och bekanta kan följa ceremonin live.

Observera att sista datum för beställning av doktorshatt är flyttat från 20/11 till 9/10 pga Covid 19. Hela produktionen är ändrad pga att så många lärosäten har fått ändra datum för sina högtider. Väljer man att inte beställa hatt mottager man under ceremonin lagerkrans från universitetet.

Högtidsmiddagen

Högtidsmiddagen är inställd 2021 pga Covid19.

Klädsel

För installandi och promovendi vid högtidsceremonin är klädseln högtidsdräkt, det vill säga: talar, frack med vit väst, folkdräkt, aftonklänning eller byxdress.

Nedan följer information om bland annat insignier, var du kan hyra klädsel, repetitionstider och transport till och från Kalmar.

Länkar

Allt om Linnéuniversitetets Akademiska högtid

Akademisk högtid 2020