- Anställd vid Lnu
- Evenemang för anställda
- Möt universitetsledningen
Möt universitetsledningen
Som medarbetare möter du universitetsledningen på olika sätt i en mängd olika sammanhang. Några av dessa är i Ledningsbloggen här på Medarbetare, på en fika med rektor på plats i Växjö eller Kalmar och en gång om året på upptaktsmötet. Bidra med dina synpunkter, fråga när det är oklart. Välkommen att möta universitetsledningen.
Fika med rektor
Rektor och övriga universitetsledningen bjuder in alla medarbetare till fika. En möjlighet för dig att träffa kollegor från olika delar av organisationen över en fika, och att samtala, resonera och fördjupa dig i aktuella ämnen tillsammans med universitetsledningen. För ledningen ett tillfälle att lyssna in vad du som medarbetare tycker och tänker – utan pressen från kameror, inspelning och förutbestämda scheman. En gång i månaden, på plats, varannan gång i Växjö, varannan i Kalmar. Boka in 30 minuter i kalendern. Ämne, medverkande och plats för respektive tillfälle meddelas i inbjudan här på Medarbetare några dagar i förväg. Välkommen!
Alla planerade och tidigare fika med rektor
Café Linné
Sedan 2017 har universitetsledningen mött medarbetare under namnet Café Linné i olika format. Över en fika på plats, sändning via storskärm och sändning via webben. Här hittar du inspelade avsnitt.
Se äldre inspelningar av Café Linné
Senaste Café Linné
Café Linné Special om Kunskapsmiljö Linné
Under läsåret 2021/22 sände vi sju förlängda Café Linné Special med fokus på våra inrättade Kunskapsmiljöer Linné.
Café Linné Special om Avancerade material
I denna förlängda specialversion som sändes den 13 maj 2022 deltar Per Nilsson, docent på institutionen för kemi och biomedicin, Per Lindström Lussi, universitetslektor på institutionen för maskinteknik, och Päivi Jokela, docent på institutionen för informatik. Tillsammans berättar de om den forskning, utbildning och samverkan som utgör grunden i deras kunskapsmiljö.
Café Linné Special om digitala transformationer
I denna förlängda specialversion som sändes den 8 april 2022 handlar det om möjligheterna och utmaningarna med digitalisering och hur Digitala transformationer en kunskapsmiljö. Utmaningarna inom området digitalisering är många och hur vi hanterar dem är avgörande för framtiden. Syftet med kunskapsmiljön Digitala transformationer är att möta dessa samhällsutmaningar genom att utveckla och sprida den kunskap som krävs för att skapa digitalt kompetenta människor och organisationer, som i sin tur kan skapa ett hållbart digitalt samhälle. Vi får veta mer om ett spännande projekt med avatarer i skolmiljö och så blir det quiz.
Deltar gör Anita Mirijamdotter professor i informatik, Erdelina Kurti, postdoktor i informatik och Kerstin Hansson lektor i pedagogik.
Café Linné Special om hållbar hälsa
I denna förlängda specialversion som sändes den 10 december 2021 deltar Cornelia Witthöft, professor i livsmedelsvetenskap, Stefan Lagrosen, professor i företagsekonomi och Emina Hadziabdic, institutionen för hälso- och vårdvetenskap. Tillsammans berättar de om den forskning, utbildning och samverkan som utgör grunden i deras kunskapsmiljö.
Café Linné Special om Grön hållbar utveckling
I denna förlängda specialversion som sändes den 5 mars 2021 deltar Johan Bergh, professor i skogsskötsel, Mathilda Tham, professor i design och Jörgen Forss, universitetslektor och prefekt på institutionen för byggd miljö och energiteknik. Tillsammans berättar de om den forskning, utbildning och samverkan som utgör grunden i deras kunskapsmiljö. Hur har de funnit varandra, vad utmärker deras studenter och vad vill de ha åstadkommit om tio år?
Café Linné Special om Vatten
Den 23 april sändes Café Linné Special med fokus på Kunskapsmiljöer Linné – Vatten. I detta avsnitt deltar Jarone Pinhassi, professor i mikrobiologi och projektledare för kunskapsmiljön, Hanna Farnelid, docent i marin ekologi, och Per Servais, professor i internationellt företagande. Tillsammans berättar de om den forskning, utbildning och samverkan som ryms inom deras kunskapsmiljö. Hur ska vi hantera jordens vattenresurser på ett hållbart sätt och hur skapar och förvaltar vi en hälsosam vattenmiljö?
Café Linné Special om Utbildning i förändring
Den 4 juni var det fokus på Kunskapsmiljöer Linné – Utbildning i förändring.
I detta avsnitt deltog Andreas Nordin, docent, och Ulrika Bossér, universitetslektor, båda på institutionen för pedagogik och lärande. Tillsammans berättade de om den forskning, utbildning och samverkan som utgör grunden i deras kunskapsmiljö. Hur illa ställt är det med den svenska skolan och är det rätt att PISA-mätningen får så stor uppmärksamhet i media? Det blev också ett samtal om kunskapsmiljöns arbetssätt och hur de första två åren har varit.
Deltig gjorde även Anna Bengtsson, verksamhetsutvecklare på utbildningsförvaltningen i Växjö kommun för att kort berätta om ett pågående samverkansprojekt ”Växjös modeller och arenor för skola på vetenskaplig grund” .
Café Linné Special om En ifrågasatt demokrati
I denna förlängda specialversion, som sändes den 15 oktober 2021, stiftade vi bekantskap med Kunskapsmiljö Linné – En ifrågasatt demokrati. Deltog gjorde Mats Sjölin, professor i statsvetenskap, Pernilla Severson, docent i media- och kommunikationsvetenskap och Tobias Bromander, universitetslektor i statsvetenskap.
Tillsammans med moderator Tove Nordén berättade de om arbetet i kunskapsmiljön och om samhällsutmaningen. Det blev filmvisning, panelsamtal och framtidsspaning. Vi testade också deltagarnas förmåga att sålla ut falska nyheter från riktiga.
Café Linné 2022
-
Välkommen till Café Linné med adventsfika 29 november CAFÉ LINNÉ 29 NOVEMBER 14.00: Förutom pepparkaksdoftande glöggfika bjuder vi på… Linnéuniversitetet
tis 15 nov 2022 13:12 0 -
Se i efterhand: Välkommen till läsåret - Café Linné 7/9 CAFÉ LINNÉ 7 SEPTEMBER 9.30: Vad har vår utbildningsstrategi, arbetsmiljö och… Linnéuniversitetet
tor 1 sep 2022 13:55 0 -
Café Linné – nu träffas vi på plats igen SAVE THE DATE: Café Linné Växjö 7 september och i Kalmar 29 november. Möt… Linnéuniversitetet
tor 18 aug 2022 13:25 0 -
Kunskap i rörelse – om stora satsningar och en ny vardag CAFÉ LINNÉ FREDAG 10 JUNI KL 10 VIA WEBBEN: Det är dags för avslutning av… Linnéuniversitetet
tor 9 jun 2022 09:02 0 -
Café Linné Special om kunskapsmiljön Avancerade material CAFÉ LINNÉ SPECIAL FREDAG 13 maj KL 10 VIA WEBBEN: Vad är ett avancerat… Linnéuniversitetet
ons 11 maj 2022 09:15 0 -
Så får du pengar till samarbeten – om EUniWell och såddfinansiering CAFÉ LINNÉ FREDAG 29 APRIL KL 10 VIA WEBBEN: Vicerektor Ann-Charlotte Larsson… Linnéuniversitetet
ons 27 apr 2022 08:00 0 -
Café Linné Special om kunskapsmiljön Digitala transformationer CAFÉ LINNÉ SPECIAL FREDAG 8 APRIL KL 10 VIA WEBBEN: Vilka möjligheter och… Linnéuniversitetet
ons 6 apr 2022 08:00 0 -
Det kulturella universitetet CAFÉ LINNÉ FREDAG 1 APRIL KL 10 VIA WEBBEN: Rektor Peter Aronsson bjuder in… Linnéuniversitetet
ons 30 mar 2022 08:05 0 -
Var och hur arbetar vi i framtiden? CAFÉ LINNÉ FREDAG 18 MARS KL 10 VIA WEBBEN: ABW, kombi- eller cellkontor –… Linnéuniversitetet
ons 16 mar 2022 09:27 0 -
Utbildningskvalitet, studentrekrytering – och hur ser ”Linnéuniversitetets kunskapsvärld” ut? CAFÉ LINNÉ FREDAG 4 MARS KL 10 VIA WEBBEN: Det handlar om utbildning,… Linnéuniversitetet
ons 2 mar 2022 08:26 0 -
Vad händer i universitetsstyrelsen – och hur gick det 2021? CAFÉ LINNÉ FREDAG 18 FEBRUARI KL 10 : Universitetsdirektör Therese Iveby… Linnéuniversitetet
ons 16 feb 2022 07:47 0 -
Välkommen till vårterminen - med fokus på aktuella frågor CAFÉ LINNÉ INSPELNING FRÅN FREDAG 4 FEBRUARI: Rektor Peter Aronsson hälsar… Linnéuniversitetet
ons 2 feb 2022 08:00 0
Café Linné 2021
22 januari: Coronagruppens arbete och hållbart hemmakontor
På Café Linné idag berättade Marie Brorsson, avdelningschef på studerandeavdelningen, om Coronagruppens arbete. Sedan mitten av december leder hon gruppen och hon berättade om hur arbetet förändrats över tid och vad som är aktuellt just nu.
Vi pratade också om vår tillvaro med hemarbete, som bland annat innebär mycket stillasittande arbete framför datorn i en miljö som kanske inte är tänkt för det ändamålet. Gunilla Carrington, kurator på studenthälsan, tipsade bland annat om att schemalägga rörelse i vardagen.Tack vare alla bra tips som skickats in via Medarbetare kunde vi också presentera en 10-i-topp-lista med olika idéer för en mer hållbar tillvaro på hemmakontoret.
29 januari: Disciplinärenden och fusk
Denna fredag var prorektor Niklas Ammert värd och ämnet för dagen var disciplinärenden och fusk. Frågan har aktualiserats i samband med att vi har gått över till digital undervisning och ändrade examinationsformer. Många hör av sig till studerandeavdelningen med frågor om hur och när man ska anmäla vid misstänkt fusk. Förutom Niklas Ammert deltog Katarina Holm, chef för sektionen tillgodoräknande, examen, validering och systemstöd och Louise Ahlström, utbildningsbevakare på Linnékåren.
15 januari 2021: Nytt år - ny ledning och viktiga prioriterade frågor
På årets första Café Linné hälsade rektor Peter Aronsson oss tillbaka för en ny termin. Han berättade bland annat om Vision 2030 och mål 2025, presenterade Linnéuniversitetets ledningsgrupp, kort om innehållet i forskningsproppen och aktuell information om Coronaläget.
5 februari: Universitetskajen
Denna fredag var universitetsdirektör Therese Iveby Gardell värd och idag handlade det framförallt om Universitetetskajen. Therese inledde med en kort information om att regeringen igår lämnade besked om att beslutet att arbeta hemifrån förlängs till den 31 maj. Med anledning av detta kommer ett nytt rektorsbeslut inom kort.
Därefter tog Ted Durdel med oss på en filmad rundtur i de nya byggnaderna på Universitetskajen. Christel Olsson som varit projektledare från start till mål deltog och delade med sig av sina erfarenheter.
12 februari: Hållbarhet
Denna fredag var rektor Peter Aronsson värd och ämnet för dagen var hållbarhet och hur arbetet med målsättningarna fortsätter. Förutom rektor deltog Tomas Öberg, ny tf vicerektor för hållbarhet, för att kort berätta om sitt nya uppdrag. Det blev också ett samtal om hur vi som universitet kan bidra i hållbarhetsarbetet och hur vi kan mäta och utvärdera det arbetet. Avsnittet avslutades med en frågestund där frågor om bland annat resepolicy och jämställdhetsintegrering kom upp.
19 februari: Lärosäten Syd och Brysselkontoret
Denna fredag var vicerektor Ann-Charlotte Larsson värd och ämnet för dagen handlade om vårt engagemang på Brysselarenan. Förutom Ann-Charlotte deltog Rickard Eksten, som ansvarar för Lärosäten Syds kontor i Bryssel samt Linda Reinholdsson som arbetar på Småland-Blekinge-Hallands Europakontor.
5 mars: Café Linné Special om Grön hållbar utveckling
I denna förlängda specialversion av Café Linné deltar Johan Bergh, professor i skogsskötsel, Mathilda Tham, professor i design och Jörgen Forss, universitetslektor och prefekt på institutionen för byggd miljö och energiteknik. Tillsammans berättar de om den forskning, utbildning och samverkan som utgör grunden i deras kunskapsmiljö. Hur har de funnit varandra, vad utmärker deras studenter och vad vill de ha åstadkommit om tio år?
12 mars: Jämställdhet
Dagens tema var Linnéuniversitetets jämställdhetsarbete och värd var prorektor Niklas Ammert. Gäster var Gunlög Fur, ny vicerektor för hållbarhet, Sofie Tornhill, docent och lektor i genusvetenskap och föreståndare för centrum för genusvetenskap och Hanna Hallgren, docent och lektor i genusvetenskap.
Sofie och Hanna berättade kort om centrum för genusvetenskap och om uppdraget att utvärdera Linnéuniversitetets plan för jämställdhetsintegrering.
19 mars: Ett år med digital undervisning och hemarbete
Det har varit ett år med stora skillnader i känslor. Omställning, social distans och ökad arbetsbelastning. Men också en tid då vi utvecklats och lärt mycket nytt. Det var några av de saker som universitetsdirektör Therese Iveby Gardell nämnde på Café Linné idag.
Vi uppmärksammande denna gång att det är ett år sedan Linnéuniversitetet ställde om till digital undervisning och hemarbete. Rebecca Esselgren, Linnékårens ordförande, deltog och berättade bland annat om studenternas situation med ökad ensamhet och isolering när det sociala livet står på paus. Vi fick också höra röster från såväl medarbetare som studenter som delade sina intryck och upplevelser.
26 mars: Möt dekanerna om mål 2025
Denna fredag gästade våra nya, och nygamla, dekaner Café Linné. Ämnet för dagen handlade om Linnéuniversitetets målsättningar för 2025. Ska vi profilera oss som det "hållbara universitetet", och vad innebär egentligen en framgångsrik utvecklingsresa för våra studenter? Om detta, och en hel del annat fick dekanerna ta ställning till och också resonera om var vi befinner oss nu och vilka förflyttningar vi behöver göra för att nå våra mål.
Värd var rektor Peter Aronsson som inledningsvis gav en kort statusuppdatering om planeringsläget inför hösten.
9 april: Studentrekrytering
I dagens Café Linné fokuserar vi på årets studentrekryteringsarbete och dagens värd, prorektor Niklas Ammert, berättar inledningsvis om studentmålet och målsättningsarbetet för 2025. Deltar gör även Maja Rudhe, sektionschef för sektionen studentrekrytering och studentkommunikation, och tillsammans tittar vi närmare på årets kampanj och de profilerande områdena som valts ut.
16 april: Kunskapsmiljöarbetet
Idag på Café Linné inledde rektor Peter Aronsson med en aktuell lägesrapport som bland annat berörde regeringens glada besked om vårbudgeten, planeringsläget inför höststarten och lokalutredningen. Även Lars Behrenz, vicerektor för kunskapsmiljöarbete, deltog och berättade om sitt nya uppdrag och kort om hur arbetet med universitetets kunskapsmiljöer går.
23 april 2021: Café Linné Special Vatten
Här är Café Linné Special, ett förlängt avsnitt med fokus på en av våra sju inrättade Kunskapsmiljöer Linné – Vatten. I denna förlängda specialversion deltar Jarone Pinhassi, professor i mikrobiologi och projektledare för kunskapsmiljön, Hanna Farnelid, docent i marin ekologi, och Per Servais, professor i internationellt företagande. Tillsammans berättar de om den forskning, utbildning och samverkan som ryms inom deras kunskapsmiljö. Hur ska vi hantera jordens vattenresurser på ett hållbart sätt och hur skapar och förvaltar vi en hälsosam vattenmiljö?
Tillsammans med moderator Tove Nordén blir det filmvisning, panelsamtal och en inblick i våra vattenintresserade forskares liv och varför de valt att ägna sig åt just dessa frågor.
30 april 2021: Mirai 2.0
På Café Linné idag var vicerektor Ann-Charlotte Larsson värd och temat denna valborgsmässoafton var MIRAI 2.0. MIRAI är ett samarbetsprojekt mellan elva svenska och åtta japanska universitet som syftar till att utveckla det akademiska, tvärvetenskapliga samarbetet mellan de båda länderna. I fokus är yngre forskare och idén är att skapa plattformar för samarbeten inom fem utvalda områden.
Anna Sandgren, docent i vårdvetenskap och akademisk företrädare för MIRAI 2.0, deltog och tillsammans med Ann-Charlotte berättade de bland annat om de fem temaområdena; åldrande, artificiell intelligens, hållbarhet, materialvetenskap och innovation och entreprenörskap. Det blev också ett samtal om vad vi har att vinna på att engagera oss i den här typen av samarbetsprojekt.
7 maj 2021: Utbildningskvalitet
Delaktighet, kommunikation och tillit - viktiga ledord när vi utvecklar kvaliteten i utbildningar. Vilket också var temat för dagens Café Linné. Prorektor Niklas Ammert värd och deltog gjorde även Brita Johansson-Cederblad, ordförande i kvalitetsutskottet och Per Dannefjord, ledamot i kvalitetsutskottet. Tillsammans berättade de om hur det systematiska kvalitetsarbetet är tänkt att fungera på olika nivåer och hur vi skapar de bästa förutsättningarna för studenternas lärande.Det blev också ett par korta inslag från verksamheten där Emil Tyberg, universitetsadjunkt på institutionen för språk och Thomas Nordström, universitetslektor på institutionen för psykologi, kort berättade om hur de arbetar med kvalitet i utbildning.
21 maj 2021: Universitetets alumnarbete
Idag handlade Café Linné om Linnéuniversitetets alumnarbete och betydelsen av att behålla kontakten med före detta studenter.
Först ut var rektor Peter Aronsson som inledde med en uppmaning att vi ska vara stolta över allt som vi tillsammans åstadkommer. Bland annat nämndes den positiva mediala uppmärksamhet som våra forskare fått i veckan och också den alumnundersökning som nyligen genomförts och som ger ett kvitto på att vår utbildning svarar mot såväl studenternas intresse som samhällets behov av arbetskraft.
Linda Leonhardt, alumnkoordinator och samverkansrådgivare på avdelningen för externa relationer, berättade om det övergripande alumnarbetet som syftar till att skapa en gemensam struktur och stöd för ett hållbart alumnarbete över tid.
Susanne Sandberg, docent på institutionen för marknadsföring, delade med sig av hur hon varje år arrangerar en alumndag tillsammans med studenterna på programmet för internationella affärer i syfte att inspirera och motivera studenterna i sina studier.
28 maj 2021: Framtidens lärmiljöer
Temat på Café Linné idag handlade om studenternas fysiska och digitala lärmiljö. Först ut var dock universitetsdirektör Therese Iveby Gardell som berättade om planeringsläget inför hösten.
Därefter presenterades det nystartade projektet, Framtidens lärmiljö på Linnéuniversitetet av Catta Torhell, överbibliotekarie, Linda Reneland-Forsman, docent och sektionschef vid sektionen högskolepedagogik och Christoph Tiedtke, projektsekreterare.
– Syftet med projektet kan, enkelt uttryckt, beskrivas som en ”totalinventering”. Vi ska vända på alla stenar och titta på alla de olika sammanhang som utgör vår lärmiljö vid Linnéuniversitetet, sa Catta Torhell.
Linda berättade om det pågående arbetet i projektet och visade även den nya webbportalen om nätbaserad undervisning på kursdesign.lnu.se
4 juni 2021: Utbildning i förändring
Idag sänder vi ett förlängt Café Linné Special med fokus på en av våra sju inrättade Kunskapsmiljöer Linné – Utbildning i förändring.
I detta avsnitt deltar Andreas Nordin, docent, och Ulrika Bossér, universitetslektor, båda på institutionen för pedagogik och lärande. Tillsammans berättar de om den forskning, utbildning och samverkan som utgör grunden i deras kunskapsmiljö. Hur illa ställt är det med den svenska skolan och är det rätt att PISA-mätningen får så stor uppmärksamhet i media? Det blir också ett samtal om kunskapsmiljöns arbetssätt och hur de första två åren har varit.
Deltar gör även Anna Bengtsson, verksamhetsutvecklare på utbildningsförvaltningen i Växjö kommun för att kort berätta om ett pågående samverkansprojekt ”Växjös modeller och arenor för skola på vetenskaplig grund” .
11 juni 2021: Internationalisering
Idag handlade Café Linné om Linnéuniversitetets internationella arbete med fokus på student- och utbildningsfrågor.
Vicerektor för internationalisering, innovation och samhällelig drivkraft – Ann-Charlotte Larsson svarade på frågan vad som gett oss positionen som ett modernt internationellt universitet i Småland och berättade också om det strategiska arbetet med internationaliseringsfrågan.
Maria Eriksson, sektionschef på studerandeavdelningen med ansvar för internationella studentfrågor, gav oss en kort lägesrapport om hur det har sett ut med utbytesstudier nu under pandemin och planen framåt.
Tillsammans blev det också ett samtal om vad ett internationellt utbyte kan ge oss – som människor och som lärosäte.
18 juni: Sommaravslutning och lägesrapport inför hösten
Säsongsavslutningen för Café Linné inleddes av universitetsdirektör Therése Iveby Gardell med en kort lägesrapport om planeringsläget inför hösten. Därefter välkomnades dagens värd rektor Peter Aronsson och Linnékårens avgående ordförande Rebecca Esselgren. Tillsammans delade de med sig av sina intryck och upplevelser om tiden med pandemi.
Peter bjöd även på ett sommartal på temat Kunskap som känns där han även passade på att tacka för alla goda insatser under läsåret och önska alla en fin sommar.
Sist men inte minst restes frågan om höstens Café Linné och publiken fick svara på frågan hur ofta en vill se Café Linné och vilket fokus innehållet ska ha. Nyfiken på resultatet? Titta på dagens avsnitt:
3 september: Linnéuniversitetetsframtidsfrågor
Ett hållbart arbetsliv, psykisk ohälsa hos studenter, öppen vetenskap och framtidens arbetsplats. I höstterminens första Café Linné lyfte vi blicken och pratade om Linnéuniversitetets viktigaste framtidsfrågor. Linnékårens ordförande Anton Jakobsson och en av Linnéuniversitetets arbetstagarrepresentant, Jan Andersson, deltog för för att tillsammans med rektor Peter Aronsson ge sina perspektiv på höstens stora frågor.
17 september: Öppen vetenskap
Öppen vetenskap handlar om att göra vår kunskapsbildning mer tillgänglig och transparent både för andra forskare och för samhället i stort. Det är egentligen sedan länge en central idé för akademin, men den behöver förnyade former i en allt mer digital värld. Det gäller både resultat och forskningsdata. Regeringen har som bekant beslutat att svenska lärosäten bidrar till ett sammanhängande system för öppenvetenskap senast 2026.
I detta Café Linné deltar rektor Peter Aronsson, Per Bäckström som är projektledare för arbetet med öppen vetenskap på Linnéuniversitetet och Beate Schirrmacher, universitetslektor på institutionen för film och litteratur. Tillsammans samtalar de om det arbete som pågår och om vilka utmaningar och möjligheter som övergången till öppen vetenskap innebär.
1 oktober: Om satsningen på nya utbildningar och forskning inom juridik
I slutet av augusti offentliggjordes en långsiktig satsning inom rättsvetenskap och juridik tillsammans med Kalmar kommun. En avsiktsförklaring som innebär en kraftfull satsning för att juridik ska bli ett starkt utbildnings- och forskningsfält vid universitetet och stödja Linnéregionens tillväxtpotential.
Formella beslut och avtal är nu under formering och dagens Café Linné är en startpunkt för såväl en fördjupad omvärldsanalys som ett internt utvecklingsarbete och öppna konsultationer. I detta avsnitt möter ni Peter Aronsson, rektor, Johan Hirschfeldt, jurist och tidigare justitiekansler och hovrättspresident, Susanne Ackum, dekan på ekonomihögskolan, Anna-Karin von Schoultz, universitetsadjunkt på institutionen för kriminologi och polisiärt arbete och Joacim Martinsson Rikner, utvecklingsstrateg på fakulteten för samhällsvetenskap. Moderator är Kerstin Årmann.
15 oktober: En ifrågasatt demokrati
Detta Café Linné är en förlängd specialversion där vi ska få stifta bekantskap med Kunskapsmiljö Linné – En ifrågasatt demokrati. Deltar gör Mats Sjölin, professor i statsvetenskap, Pernilla Severson, docent i media- och kommunikationsvetenskap och Tobias Bromander, universitetslektor i statsvetenskap.
Tillsammans med moderator Tove Nordén berättar de om arbetet i kunskapsmiljön och om samhällsutmaningen. Det blir filmvisning, panelsamtal och framtidsspaning. Vi testar också deltagarnas förmåga att sålla ut falska nyheter från riktiga.
29 oktober: Arbetsätt och utveckling
Detta avsnitt fokuserade på mål 2025 och mer specifikt på målet om arbetssätt och utveckling. Ett mål som skiljer sig till viss del från de övriga eftersom det till stora delar fokuserar på vårt interna arbete. Det handlar om hur vi ska skapa ett aktivt och inkluderande medarbetarskap, respekt, inkludering, tillit, ansvar, engagemang och ett aktivt ledarskap med förutsättningar för ett gemensamt och lärande arbetssätt. Rektor Peter Aronsson och universitetsdirektör Therese Iveby Gardell berättade om arbetet och svarade på medarbetarnas inskickade frågor. Moderator var Ted Durdel.
12 november: Resultatet från arbetsmiljöundersökningen
Café Linné denna fredag handlade om arbetssätt och utveckling med fokus på arbetsmiljöenkätens resultat. Deltog gjorde Thorbjörn Nilsson, biträdande universitetsdirektör och ordförande i arbetsmiljökommittén tillsammans med Oskar Sandgren och Hanna Holgersson från HR-avdelningen samt Anders Lundgren som är universitetslektor på institutionen för socialt arbete och även skyddsombud.
26 november: Om aktuellt på utbildningsfronten
Vilka utvecklingssatsningar är på gång, vad kunde vi lära av kvalitetskonferensen tidigare i månaden, hur kan vi utveckla arbetet med att stödja våra studenter och hur går det med lärosätesgranskningen? Prorektor Niklas Ammert berättar om några saker som händer på utbildningsfronten. Gäst är Brita Johansson-Cederblad, projektledare för arbetet med UKÄ:s lärosätesgranskning.
10 december: Café Linné Special om Hållbar hälsa
Denna fredag var det åter dags att rikta uppmärksamheten mot en av våra inrättade Kunskapsmiljöer Linné – Hållbar hälsa.
Deltog gjorde Cornelia Witthöft, professor i livsmedelsvetenskap, Stefan Lagrosen, professor i företagsekonomi och Emina Hadziabdic, docent i vårdvetenskap. Tillsammans berättade de om den forskning, utbildning och samverkan som utgör grunden i deras kunskapsmiljö. Vad är ett hälsosamt liv och hur kan vi främja välbefinnandet för människor i alla åldrar? Hur påverkas hälsan av dagens livsstil? Det blev också filmvisning och frågesport – för hur bra koll hade paneldeltagarna själva på ämnet hälsa?
17 december: Året som gått
Nu är det åter dags att lägga ytterligare ett år till handlingarna! På fredagens Café Linné deltog rektor Peter Aronsson tillsammans med Linnékårens utbildningsgsbevakare Jessica Hagström, och tillsammans reflekterade de över året som gått, vad vi har åstadkommit och vad som står överst på agendan för 2022. Avsnittet bjöd även på rektors jultal.
Café Linné 2020
26 mars 2020: Vision 2030 och målsättningar 2025
Vid premiären av Webinar Linné presenterade rektor Peter Aronsson och universitetsdirektör Therése Iveby Gardell, tankarna kring Vision 2030 och förslag på målsättningar för 2025. Det blev även en kort rapport om läget i krisledningen. Strax över hundra personer deltog via Zoom webinar, lämnade synpunkter och ställde frågor.
3 april 2020: Krisledningsarbete med anledning av Corona
Vid det webbsända Café Linné den 3 april berättade rektor Peter Aronsson och universitetsdirektör Therése Iveby-Gardell om krisledningsarbetet och om den situation vi befinner oss i.
Drygt 170 personer deltog via Zoom webbinariet, lämnade synpunkter och ställde frågor.
17 april 2020: Den gemensamma satsningen tillsammans med Ikea och Södra
Rektor Peter Aronsson och Tony Sandelius, Business Development Manager på Ikea of Sweden och Peter Karlsson, tf VD och CFO på Södra, berättade om satsningen på utbildningar och forskning för hållbar utveckling.
Cirka 110 personer deltog.
24 april 2020: Omställningen till digital undervisning och examination
Fokus på dagens webbsända Café Linné var omställningen till digital undervisning och examination. Förutom rektor Peter Aronsson deltog även Niklas Ammert, tf prorektor och vicerektor, Lars Tomsmark, universitetsadjunkt på institutionen för nationalekonomi och statistik och Linda Reneland-Forsman, docent i pedagogik och sektionschef vid sektionen för högskolepedagogik.
8 maj 2020: Ansökningsläget för sommaren och instegsutbildningar
Fokus på dagens webbsända Café Linné var ansökningsläget inför sommaren och det arbete som pågår med instegsutbildningarna som är möjliggjorde tack vara en donation från Familjen Kamprads stiftelse.
Förutom rektor Peter Aronsson deltog Peter Citron, sektionschef på antagningen och Katarina Zambrell, universitetslektor och vicedekan för utbildning på Ekonomihögskolan.
15 maj 2020: Höststart
Fokus för detta Café Linné var planeringsläget inför hösten. Värd var Therese Iveby-Gardell, universitetsdirektör. Förutom Therese deltog även Maria Eriksson, sektionschef på International office, studerandeavdelningen.
På grund av tekniska problem med Lnu Play under fredagen kunde Café Linné inte sändas direkt.
29 maj 2020: Planering inför hösten
Fokus på fredagens Café Linné var höststarten och inriktningen att starta upp undervisningen på plats i universitetets lokaler. Värd var Peter Aronsson, rektor. Förutom Peter deltog även Hans Adolfsson, rektor på Umeå universitet, som kort berättade om deras planer inför höstterminen.
5 juni: Höststart samt Early Alert och SI
På Café Linné den 5 juni var tf prorektor Niklas Ammert värd och fokus var höststarten. Det innehöll också exempel på det arbete som görs för att behålla studenter, Early Alert och Supplemental Instructions. Med på mötet var även Linda Levin, sektionschef på studerandeavdelningen.
12 juni: Rekrytering av ledningsfunktioner, anställningsordning och TACK!
Vårens sista Café Linné handlade bland annat om den pågående rekryteringen av dekaner, samt om den nya anställningsordningen som universitetsstyrelsen tog beslut om den 4 juni. Vi gjorde även en kort återblick för att påminna oss om vad vi har lyckats åstadkomma, under den här mycket speciella tiden.
28 augusti: Terminstart och det ekonomiska läget
Fokus på höstens första Café Linné var terminsstarten samt det ekonomiska läget. Värd var Peter Aronsson, rektor. Förutom Peter deltog även Linnékårens ordförande, Rebecca Esselgren, som gav en bild av introduktion och terminsstart. Med på mötet var även Joakim Karlsson, Linnéuniversitetets ekonomichef.
4 september: Lägesrapport och förändrat stöd till studenter
Denna fredag var universitetetsdirektör Therese Iveby-Gardell värd och berättade inledningsvis om åtgärder som gjorts för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och för att minimera riskerna för smittspridning.
Det handlade också om hur Linnéuniversitetet har förändrat stödet till studenter under rådande Corona-pandemi. Peter Citron och Katarina Holm, sektionschefer på studerandeavdelningen, berättade om hur de anpassat sitt arbete och om antagningsläget, med mera.
11 september: Nya utbildningar inom data/it
Denna fredag var Niklas Ammert, tf prorektor, värd och temat för dagen var utveckling av ny utbildning, med särskilt fokus på data/IT-utbildningar. Ett område där utveckling har skett i nära samverkan med omgivande aktörer i samhället, och med andra fakulteter och ämnen inom universitetet, under lång tid. En utvecklingsresa som bland annat har lett fram till starten av vårt första civilingenjörsprogram nu i höst. Förutom Niklas deltog även Jesper Andersson, universitetslektor och prefekt på Institutionen för datavetenskap och medieteknik.
18 september: Arbetsmiljö och Mål 2025
Denna fredag var rektor Peter Aronsson värd och temat för dagen var arbetsmiljö och mål 2025.
Rektor inledde med en kort information om aktuella frågor, bland annat om den pågående rekryteringen av ledningsfunktioner och kort om att planeringen inför vårterminen redan har startat. Därefter deltog Marion Tersmeden, utvecklingskonsult på HR-avdelningen, för ett samtal om vår arbetsmiljö, och vikten av att svara på den arbetsmiljöenkät som nyligen har skickats ut. Rektor redogjorde sedan kortfattat för förslaget på Mål 2025 som nu går ut på remiss i organisationen. Alla är välkomna att skicka in förslag på hur målen och framgångsfaktorer kan förtydligas för att kunna förverkligas.
25 september: EUniWell - a European university
Denna fredag var vicerektor Ann-Charlotte Larsson värd, och temat för dagen var EUniWell. En allians där Linnéuniversitetet tillsammans med sex andra toppuniversitetet i Europa går samman till European University for Well-Being. Målet är att bygga starka allianser mellan våra lärosäten, och därmed kunna erbjuda våra studenter en ännu bättre utbildning, men också att stärka Europas konkurrenskraft i världen.
Camilla Lundqvist, internationaliseringsrådgivare på avdelningen för externa relationer, som tillsammans med Ann-Charlotte samordnat och lett arbetet från vår sida, berättade om arbetet för de närmaste tre åren och om utlysningar, så kallade frömedel.
2 oktober: Forskning och framgångsrika arbetssätt
Denna fredag var rektor Peter Aronsson värd, och temat för dagen var forskning. Peter gav en övergripande bild av den forskning som bedrivs på Linnéuniversitetet, och om våra förutsättningar som ett relativt nytt universitet, jämfört med äldre lärosäten.
Därefter berättade Anna Sandgren, vetenskaplig ledare för Palliativt centrum för samskapande vård, om hur de lyckats förena forskning, utbildning och samverkan på ett framgångsrikt sätt.
9 oktober: Studenten i fokus, med anledning av digial undervisning
Denna fredag var universitetsdirektör Therese Iveby Gardell värd och temat för dagen var studenternas situation med anledning av att mer undervisning än vanligt sker digitalt. En del studenter tycker att det fungerar bra men en hel del tycker också att det skapar problem.
En kort film gav oss inblick i vad några av studenterna själva säger och på plats i studion fanns även Louise Ahlström, utbildningsbevakare för Linnékåren. Erik Lindström, programansvarig för psykologprogrammet deltog också och berättade om hur situationen ser ut för dem och vad de gör för att möta sina studenters behov.
16 oktober: Externa relationer och samverkan
Denna gång fick vi en inblick i Linnéuniversitetets arbete med externfinansiering, innovation, internationalisering och samverkan.
Kay Svensson, ny avdelningschef för externa relationer sedan den fösta september, fick möjlighet att presentera sig och berättade också kort om vad som är på gång. Katarina Ek, samverkansrådgivare, berättade bland annat om The Bridge-samarbetet och vad som är viktigt för att få den här typen av partnerskap att bli framgångsrikt.
23 oktober: Sambandet mellan forskning och utbildning
Veckans tema handlar om sambandet mellan forskning och utbildning, om vikten av att integrera forskningsresultat i utbildning och om möjligheten att låta studenterna utvecklas och få en känsla för hur forskning bedrivs. Förutom tf prorektor Niklas Ammert deltar Annelie Johansson, universitetslektor på institutionen för svenska språket. Annelie berättar om hur de inom grundlärarprogrammet prövat att låta studenterna skriva självständiga arbeten inom forskningsområden och projekt där lärarna själva är aktiva forskare.
6 november: Nya skärpta lokala råd pga ökad smittspridning
Med anledning av nya skärpta lokala råd sköts den planerade sändningen om målsättningarna för 2025 och resultatet av remissen upp till nästa vecka.
Dagens Café Linné innehöll stället information om åtgärder och tillfälliga ändringar i våra rekommendationer för våra medarbetare och studenter. Peter Aronsson, rektor, och Therese Iveby Gardell, universitetsdirektör, informerade om läget just nu och svarade på ett antal frågor som kom in.
13 november: Topp 5 synpunkter på Mål 2025
I fokus denna vecka är målsättningarna för 2025 och resultatet av remissen som nyligen avslutats. Peter Aronsson, rektor och Therese Iveby Gardell, universitetetsdirektör, berättar om mål- och visionsarbetet och om processen framåt.
En fem-i-topp-lista presenterar de vanligast förekommande synpunkterna och Peter och Therese kommenterar och ger sin syn på kritiken.
20 november: Ökad digital undervisning
Denna fredag var tf prorektor Niklas Ammert, och universitetsdirektör Therese Iveby Gardell värdar och temat för dagen den rådande situationen med ytterligare skärpta rekommendationer och ökad digital undervisning med anledning av covid-19.
Therese redogjorde för det nationella perspektivet och hur vi som lärosäte påverkas av de senaste rekommendationerna. Maria Eriksson, sektionschef på studerandeavdelningen, berättade om smittläget hos oss och om de signaler vi får från våra studenter.
Niklas redogjorde avslutningsvis för åtgärder som rör undervisning, examination och VFU-praktik.
27 november: Arbetsmiljö i fokus
Denna fredag var rektor Peter Aronsson värd och temat för dagen var arbetsmiljö. Peter inledde och berättade den goda nyheten att friskvårdsbidraget höjs till 3000 kronor för att förbättra förutsättningarna för oss medarbetare att ta hand om vår hälsa. Marion Tersmeden, utvecklingskonsult från HR-avdelningen, redogjorde därefter för huvuddragen i arbetsmiljöenkätens resultat. Maria Larsson, sektionschef på Studenthälsan, berättade om hur ökad digital undervisning och hemarbete påverkar vårt mående och gav också tips på hur vi kan hantera stress i vardagen.
Avslutningsvis önskade rektor en trevlig första advent och passade också på att säga ett par ord om årets julgåva…
4 december: Rapport från universitetsstyrelsen
Denna gång fick vi en inblick i universitetsstyrelsens arbete och en rapport från styrelsens möte den 3 december. Kerstin Hermansson, ny styrelseordförande sedan april i år presenterade sig och berättade kort om styrelsens arbete.
Therese Iveby Gardell, universitetsdirektör, fortsatte och berättade vidare om gårdagens styrelsemöte där man bland annat fattat beslut om mål 2025. Thorbjörn Nilsson, biträdande universitetsdirektör redogjorde också kortfattat om verksamhetsplanen för de kommande åren som fastställdes av styrelsen.
11 december: Forskning och forskningsframgångar
Denna fredag var rektor Peter Aronsson värd och temat för dagen var forskning och forskningsframgångar. Peter inledde och berättade bland annat att Cornelia Witthöft är utsedd till vicerektor för forskning från 1 januari, och att forskningsproppen förväntas komma inom kort.
Deltog gjorde även Stefan Amirell, docent på institutionen för kulturvetenskaper, med anledning av att spetsforskningscentrum Concurrences precis fått 16,4 miljoner kronor från Vetenskapsrådet för skapandet av en unik forskningsmiljö om kolonial expansion och interkulturell diplomati i Sydostasien mellan 1750 och 1920. Stefan berättade om projektet och gav också sina tre bästa tips på vad man bör tänka på i arbetet med ansökningar för forskningsmedel.
18 december: Rektors jultal och kort om forskningsproppen
På årets sista Café Linné var rektor Peter Aronsson inte bara värd utan också julvärd och bjöd på ett jultal. Tf prorektor Niklas Ammert och vicerektor Ann-Charlotte Larsson berättade också kortfattat om regeringens forskningsproposition som kom den 17 december.
2019
24 och 25 oktober 2019: Vision 2030
Café Linné gick på torsdagen och fredagen av stapeln i både Kalmar respektive Växjö. Cirka 45 personer samlades i Kalmar för att ta del av presentationen från Ann-Charlotte Larsson och Therése Iveby Gardell. I Växjö kom ett 80-tal medarbetare för att lyssna på och diskutera med Peter Aronsson.
Här kan du se dokumentation och filminslag från mötet.
Dokumentation och mer information
Utkast Vision 2030 (pdf)
Presentation från Café Linné (ppt)
Välkommen att tycka till
Synpunkter på materialet skickas senast den 8 november till Karin Lundhgren.
Inbjudan
2018
5 mars 2018: Utbildningar
Från 5 mars kl 14.30–15.00 från Gallerian K-huset, Växjö.Rektor Peter Aronsson och prorektor Catherine Legrand pratar om hur forskning och samverkan ska bidra till framtidens utbildningsutbud.
Inbjudan Cafe Linné 2018-03-05
8 maj 2018: Kunskapsmiljöer
Från 8 maj uteserveringen på Kafé Storken, Kalmar. Vad handlar egentligen kunskapsmiljöer om?
Inbjudan Café Linné 2018-05-08
12 september 2018: Kunskapsmiljöer Linné och verksamhetsstöd
Från 12 september Restaurang Kristina i Växjö. Café Linné handlade om Kunskapsmiljöer Linné och verksamhetsstöd. Medverkar gör Peter Aronsson, rektor och Per Brolin, universitetsdirektör.
Inbjudan Café Linné 2018-09-12
20 november 2018: Universitetet mitt i staden
Från 20 november på Akademikrogen i Kalmar. Rektor Peter Aronsson och Kalmar kommuns universitetsstrateg Alexandra Petrakou pratar om universitetet mitt i staden.
Inbjudan Café Linné 2018-11-20
2017
31 oktober 2017: Nytänkande ledarskap
Från 31 oktober kl 14.30–15.00 från Restaurang Kristina i Växjö. Du möter rektor Peter Aronsson kring Tema nytänkande ledarskap. Vad tänker du kring ett nytt ledarskap vid Linnéuniversitetet?
Inbjudan
20 november 2017: Hållbarhet
Från 20 november kl 14.30–15.00 från Restaurang Zegel i Kalmar. Rektor Peter Aronsson och prorektor Catherine Legrand pratar om hållbarhet på Restaurang Zegel i Kalmar.
Inbjudan
Forskningskollegium
Rektor Peter Aronsson bjuder in dig som forskar vid Linnéuniversitetet, eller av annan anledning är intresserad av forskning, till en sopplunch i Kalmar respektive Växjö. Ett forskningskollegium med samtal om ett angeläget ämne. Evenemanget genomförs från och med hösten 2023 och är en utveckling av de professorskollegier som tidigare genomförts.
Alla planerade och genomförda evenemang
Tidigare professorskollegier
-
Professorskollegium
-
Professorskollegium
-
Professorskollegium
-
Professorskollegium
-
Professorskollegium 7 april 2022
-
Professorskollegium
-
Professorskollegium
-
Professorskollegium
-
Professorskollegium – tema omvärldsbevakning.
-
Professorskollegium – tema kvalitet i forskning
-
Professorskollegium - tema kunskapsmiljöer
Upptakt Linnéuniversitetet
Ett gemensamt tillfälle för alla medarbetare att träffas, få information om några av de viktigaste frågorna för kommande läsår.
Evenemanget har genomförts årligen i augusti från 2019 varvat mellan Växjö och Kalmar. Under 2021-22 pausades evenemanget bland annat på grund av pandemin, för att återkomma 2022.
Aktuellt evenemang
Ledningsbloggen
Universitetsledningen i gestalt av Niklas Ammert, Therése Iveby Gardell och Peter Aronsson ger utblickar och inblickar i lite av arbetet i ledningen utifrån en personlig vinkel i Ledningsbloggen. Publiceras i grupp Linnéuniversitetet på Medarbetare ungefär var tredje vecka.
Inlägg i Ledningsbloggen
-
En rektorsvecka med fokus på forskning LEDNINGSBLOGGEN Forskningspolitisk dag den 22/3 anordnas av Vetenskapsrådet.… Linnéuniversitetet
tis 2 apr 09:30 0 -
Februarilov på högtryck LEDNINGSBLOGGEN Lite mindre trafik på vägar och på campus tyder på att det var… Linnéuniversitetet
mån 26 feb 08:32 0 -
Hot och möjligheter… LEDNINGSBLOGGEN Vi har sedan förra söndagen blivit obehagligt påminda om hur… Linnéuniversitetet
mån 29 jan 09:00 0 -
Gott Nytt År! LEDNINGSBLOGGEN Helgerna runt jul och nyår gav ett väldigt fint och behövligt… Linnéuniversitetet
fre 12 jan 11:14 0 -
Säkerhet, kostnadsmedvetenhet och AI – viktiga frågor för nästa år LEDNINGSBLOGGEN: I årets sista blogg från mig vill jag dela med mig av en del… Linnéuniversitetet
tor 7 dec 2023 16:30 0 -
Med fullt fokus på Linnéuniversitetet LEDNINGSBLOGGEN. Jag slutade mitt förra blogginlägg med att berätta att jag var… Linnéuniversitetet
ons 29 nov 2023 16:40 0 -
Reflektioner från Köln LEDNINGSBLOGGEN Den här veckan skriver jag från universitetet i Köln. Jag är… Linnéuniversitetet
tis 24 okt 2023 12:24 1 -
Linnéuniversitetet starkt framåt – trots snäva villkor LEDNINGSBLOGGEN Det går på många sätt bra för Linnéuniversitetet. Vi har fler… Linnéuniversitetet
mån 25 sep 2023 16:15 0 -
Studenterna är här! LEDNINGSBLOGGEN Våra campus myllrar av liv och rörelse. Färgglada overaller,… Linnéuniversitetet
tor 31 aug 2023 16:09 0 -
Välkommen åter! LEDNINGSBLOGGEN Det svala och molniga vädret i den gångna veckan gjorde det… Linnéuniversitetet
mån 14 aug 2023 08:24 0 -
Inblickar i en rektors vecka – och glad sommar! LEDNINGSBLOGGEN: Helgen blev likt hela maj fylld av engagemang – dvs. roligt… Linnéuniversitetet
tor 22 jun 2023 10:50 2 -
Examen, Garden Party och myndighetsdialog LEDNINGSBLOGGEN Försommaren är en brytningstid. När naturen är som vackrast… Linnéuniversitetet
tis 13 jun 2023 16:55 2 -
Mellan hägg och syren LEDNINGSBLOGGEN Det blev detta år en möjlighet inte bara för egenanställda… Linnéuniversitetet
tis 23 maj 2023 13:43 0 -
Svår historia med historielärarstudenter i Europauniversitetet LEDNINGSBLOGGEN I ledningsbloggen har vi möjlighet att ge några personliga… Linnéuniversitetet
fre 28 apr 2023 15:27 1 -
Festiwell i stilla veckan LEDNINGSBLOGGEN Påskveckan var något kortare som arbetsvecka, men intensiv och… Linnéuniversitetet
tis 11 apr 2023 18:00 0 -
Mitt första steg att använda AI-stöd – spännande, läskigt, fusk eller utveckling? LEDNINGSBLOGGEN: Jag funderade länge på hur min blogg skulle börja denna gång –… Linnéuniversitetet
tor 30 mar 2023 13:43 3 -
Tid för dialoger LEDNINGSBLOGGEN: Vi är redan halvvägs in i vårterminen 2023. Vintern, som inte… Linnéuniversitetet
mån 20 mar 2023 12:09 0 -
Pristina, lördag morgon LEDNINGSBLOGGEN: Det har varit lite sportlovsveckor för många medarbetare - så… Linnéuniversitetet
mån 6 mar 2023 10:26 1 -
Traditioner och nya utmaningar LEDNINGSBLOGGEN Den här veckan är det tydligt hur vi i akademin befinner oss… Linnéuniversitetet
tis 31 jan 2023 14:11 0 -
Ett nytt år tar sin början LEDNINGSBLOGGEN: Jag har nu hunnit komma igång med arbetet efter en del… Linnéuniversitetet
mån 16 jan 2023 10:20 0 -
God jul och gott nytt år! LEDNINGSBLOGGEN: Det har varit ett händelserikt år med mycket bekymmer och… Linnéuniversitetet
tis 20 dec 2022 11:45 0 -
Ny utmärkelse i en utmanande tid LEDNINGSBLOGGEN När jag igår funderade på vad jag skulle uppmärksamma i denna… Linnéuniversitetet
fre 9 dec 2022 16:11 0 -
Mörker och ljus LEDNINGSBLOGGEN: Höstmörker och en sprängfylld kalender kan göra det svårt att… Linnéuniversitetet
tor 24 nov 2022 09:21 0 -
Ny regering och akademin i världen LEDNINGSBLOGGEN: Vi universitet har ett mycket långsiktigt uppdrag att söka den… Linnéuniversitetet
tor 10 nov 2022 11:23 0 -
Orosmoln och glädjeämnen LEDNINGSBLOGGEN: De första dagarna i oktober 2022 är oroande och mörka. I… Linnéuniversitetet
tor 13 okt 2022 17:40 0 -
Världen hänger ihop! LEDNINGSBLOGGEN: Veckan som gått har bland annat rymt ledningsinternat i Asa,… Linnéuniversitetet
tor 29 sep 2022 15:10 0 -
När verkligheten skiljer sig från kartan – vi lär oss hitta rätt igen LEDNINGSBLOGGEN: Skriver detta precis efter söndagens val. Jag har sedan flera… Linnéuniversitetet
ons 14 sep 2022 08:13 0 -
Terminsstart från Amsterdam LEDNINGSBLOGGEN: Den här veckan skriver jag några rader från Amsterdam. Augusti… Linnéuniversitetet
tor 1 sep 2022 09:01 0 -
Tillbaka till arbetet efter en fin sommar! LEDNINGSBLOGGEN: Det är roligt att komma tillbaka till arbetet efter en fin… Linnéuniversitetet
mån 22 aug 2022 15:55 0 -
Mot midsommar! LEDNINGSBLOGGEN: Att vi gått in i midsommarveckan bryr sig varken Almedalen… Linnéuniversitetet
ons 22 jun 2022 07:55 1 -
Under rönn och syrén LEDNINGSBLOGGEN: I helgen som gick fick vi en försmak av sommaren, i alla fall… Linnéuniversitetet
ons 8 jun 2022 15:55 0 -
Finns det en röd tråd i en hektisk arbetsvecka? LEDNINGBLOGGEN: Många besök på plats denna vecka visar på ett behov av att få… Linnéuniversitetet
tis 24 maj 2022 14:15 0 -
Vart tar tiden vägen? LEDNINGSBLOGGEN: Jag tror vi är många som kan relatera kring att tiden går… Linnéuniversitetet
tis 10 maj 2022 14:28 0 -
När Kiev kom nära LEDNINGSBLOGGEN: Vi befinner oss i den sista veckan i april. Våren blir alltmer… Linnéuniversitetet
tor 28 apr 2022 15:25 0 -
Påskhälsning med fläkt från Paris och kungliga slottet LEDNINGSBLOGGEN: Förra veckan var mycket intensiv med professorskollegium i… Linnéuniversitetet
tor 14 apr 2022 11:02 0 -
Tre händelserika och ovanliga år LEDNINGSBLOGGEN: Den 14 februari kom vi äntligen tillbaka från flera års… Linnéuniversitetet
tis 29 mar 2022 14:28 0 -
En dramatisk vecka LEDNINGSBLOGGEN: Just när jag skriver detta på torsdag morgonen slås världen av… Linnéuniversitetet
tor 24 feb 2022 16:44 0 -
Våren är snart här och vi med den! LEDNINGSBLOGGEN: Idag är den 14 februari – dagen då restriktionen för hemarbete… Linnéuniversitetet
mån 14 feb 2022 14:08 1 -
Självvärdering och kvalitetsarbete LEDNINGSBLOGGEN: Vintern 2022 handlar för min del om ett intensivt arbete med… Linnéuniversitetet
mån 7 feb 2022 15:45 0 -
Nu tar vi fler steg mot Öppen vetenskap LEDNINGSBLOGGEN: Akademins huvuduppdrag är att genom fri kunskapsbildning höja… Linnéuniversitetet
mån 31 jan 2022 14:05 6 -
Välkommen till utblickar och inblickar i Ledningsbloggen LEDNINGSBLOGGEN: Universitetsledningen i gestalt av Peter Aronsson, Niklas… Linnéuniversitetet
fre 21 jan 2022 14:50 0
Om universitetsledningen
Linnéuniversitetets högsta ledning består av rektor, prorektor och universitetsdirektör. Läs mer om universitetets ledning och de olika roller som ingår.