getty

Ledarskapsakademin

Ledarskapsakademin är ett forum för samtal om ledarskap och vänder sig till dig som är eller vill bli chef eller ledare på Linnéuniversitetet, både inom administration och akademi.

En kurs är inte alltid lösningen för den som vill utveckla sitt ledarskap.
Ibland är det samtalet, utbytet med andra som är det verkligt givande, gärna kryddat med ny kunskap. Vi tänker oss Ledarskapsakademin som den ursprungliga akademin i Aten: En skuggig plats där kunskap spreds och intressanta samtal fördes.     

Här hittar du aktiviteter, anpassade för att du ska hinna ta dig tid för egen utveckling i vardagen oavsett vilken chefsroll du har. Utbytet över organisatoriska gränser gör det bara bättre.

Program hösten 2024

Var och när: Alltid kl 07:45–08:45, Zoom.
För att anmäla dig till ett tillfälle, mejla ledarskapsutveckling@lnu.se.

 • Nyfiken på ledarskap
  Tisdag 17 september

  För dig som funderar på en framtid som chef eller ledare på Linnéuniversitetet.   Ta med dig dina frågor om ledarskap så pratar vi tillsammans och tar del av inspirerande berättelser om att leda människor.

  Du möter: Magnus Forslund, ledarskapsforskare, FEH och Piia Posti, prefekt institutionen för film och litteratur, FKH.
 • Internkommunikation - chefens gissel, eller?
  Onsdag 9 oktober

  Ja, och så var det det där med att informera sina medarbetare... Ska jag skriva veckobrev? Eller räcker det med att mejla? Är det en skillnad mellan att informera och kommunicera?

  Du möter: Håkan Sandström, kanslichef FSV, Marion Tersmeden, utvecklingskonsult HR-avdelningen och Kerstin Årmann, projektledare, Externa relationer.

 • Förändringsledning, en introduktion
  Torsdag 24 oktober

  Hur går en förändringsprocess till och vad händer om medarbetarna inte vill delta? Finns det några genvägar till framgång och vad ska du som chef och ledare se upp för? Du får några metoder och verktyg för att komma igång.

  Du möter: Magnus Forslund, ledarskapsforskare, FEH.

 • Workshop som metod för framgångsrik utveckling
  Tisdag 5 november

  Hur får vi i gång ett utvecklingsarbete? Det kan gälla visionsarbete, externa forskningsmedel, utveckla program, förbättra kvalitén osv. Fokus är att använda workshops som en metod. Vi delar tankar från forskning och beprövad erfarenhet.

  Du möter: Katarina Ellborg, entreprenörsforskare, FEH och Magnus Forslund, ledarskapsforskare, FEH.

 • Modig som chef
  Torsdag 14 november

  Krävs det mod för att lyckas som chef? En av Linnéuniversitetets ledarskapsprinciper handlar om att sätta ramar och ge förutsättningar för nyskapande, att våga ge utrymme för nya tankar och att våga misslyckas.

  Du möter: Lena Swalander, prefekt Institutionen för psykologi, FHL och Marion Tersmeden, utvecklingskonsult HR-avdelningen.
 • Leda i ett universitet
  Torsdag 21 november

  Är det någon skillnad på att leda i ett universitet jämfört med ett industriföretag eller ett IT-företag? Finns det något särskilt som vi behöver beakta och förstå, några "tips och trix", för att kunna leda på ett bra sätt?

  Du möter: Magnus Forslund, ledarskapsforskare FEH och Håkan Sandström, kanslichef FSV.