Linnéuniversitetets samlade information om coronaviruset och covid-19

Här har vi samlat Linnéuniversitetets information kring coronaviruset och covid-19 för medarbetare och chefer. Vi följer Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer.

Uppdaterad kl 14:05 den 13 april.

Stanna hemma om du har nytillkomna luftvägssymtom som kan vara tecken på covid-19. Det gäller alla, även dig som har haft covid-19 tidigare eller är vaccinerad.

Aktuella frågor just nu

Vid sjukdom eller smitta

För dig som är på plats i våra lokaler och upplever oro finns nu munskydd att hämta ut i Infocenter i Kalmar och Växjö under deras ordinarie öppettider. Du hittar Infocenter i Kalmar i hus Stella och Infocenter i Växjö finns i hus H.

Riskgrupper

Regeringen har beslutat om tillfällig ersättning för personer i riskgrupper som riskerar att bli allvarligt sjuka av covid-19. Ersättningen betalas ut med ett schablonbelopp på som mest 810 kronor före skatt per dag under perioden 8 december 2021 – 31 mars 2022.

Forskarutbildning

Resor

Krisinfomation.se har samlat myndigheternas information om resor till och från Sverige.

Utresa från Sverige

Olika länder kräver olika typer av intyg för inresa för resenärer från Sverige. Du bör därför hålla dig informerad om vad som gäller i det land som du ska resa till.

Länkar till andra myndigheter

Universitetets krisledningsgrupp för corona är nu inaktiverad.

Har du frågor eller funderingar kontakta info@lnu.se.