Linnéuniversitetets samlade information om coronaviruset och covid-19

Här har vi samlat Linnéuniversitetets information kring coronaviruset och covid-19 för medarbetare och chefer. Vi följer Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer.

Uppdaterad kl 14:25 den 9 januari 2023. 

Stanna hemma om du har nytillkomna luftvägssymtom som kan vara tecken på covid-19. Det gäller alla, även dig som har haft covid-19 tidigare eller är vaccinerad. 

Aktuella frågor just nu

Vid sjukdom eller smitta

För dig som är på plats i våra lokaler och upplever oro finns nu munskydd att hämta ut i Infocenter i Kalmar och Växjö under deras ordinarie öppettider. Du hittar Infocenter i Kalmar i hus Stella och Infocenter i Växjö finns i hus H.

Riskgrupper

Regeringen har beslutat om tillfällig ersättning för personer i riskgrupper som riskerar att bli allvarligt sjuka av covid-19. Ersättningen betalas ut med ett schablonbelopp på som mest 810 kronor före skatt per dag under perioden 8 december 2021 – 31 mars 2022.

Forskarutbildning

Resor 

Krisinfomation.se har samlat myndigheternas information om resor till och från Sverige.

Utresa från Sverige

Om du reser utomlands, följ Sveriges ambassads information om vad som gäller på ditt resmål. Hos Krisinformation.se finns samlad information från svenska myndigheter om vad som gäller vid resor. 

På webbsidan UD:s reseinformation hittar du råd och information som du har nytta av inför och under din utlandsresa. Här finns också Utrikesdepartementets avrådan från resor, information om visering och länkar till svenska ambassader och konsulat. 

Appen UD Resklar använder platstjänster och pushnotiser som gör det enklare för dig att hålla koll under din resa. I appen kan du ta del av reseinformation, hitta kontaktuppgifter till svenska ambassader och få råd och rekommendationer i de fall du skulle hamna i en nödsituation utomlands.

Länkar till andra myndigheter 

Kontakt

Universitetets krisledningsgrupp för corona är nu inaktiverad.

Har du frågor eller funderingar kontakta info@lnu.se.