Skissade glödlampor på blåa och rosa post-it lappar

LNU Innovation

LNU Innovation utgör Linnéuniversitetets stöd för innovation och nyttiggörande. Vi hjälper forskare, övriga anställda och studenter att nyttiggöra sina idéer och resultat, oavsett vilken väg du vill gå, kommersiellt eller icke kommersiellt. Hos oss får du professionellt stöd i den tidiga utvecklingen av din idé. Vi ger även stöd i utveckling av nya projekt och samarbeten i form av workshops och mötesfacilitering.

Innovationer skapas ofta i skärningspunkten mellan akademi, näringsliv och samhälle – det är vi övertygade om. Med gemensamma krafter kan vi få samarbeten att växa och idéer att bli verklighet.

Vi hoppas att du vill vara med. Dörren står öppen, välkommen in! 

Responsive header image

Linnéuniversitetets innovationsutlysning 2023

Linnéuniversitetet utlyste under hösten 2023 medel där upp till fyra projekt kan erhålla 250 000 kr vardera, för att arbeta vidare med sin idé och förverkliga den. Ansökan är nu stängd och urvalsprocessen pågår. 

All information om utlysningen hittar du här! 

Student

Från och med 1 januari 2024 kommer LNU Innovation ta över ansvaret för studentstödet inom entreprenörskap och innovation, något som tidigare hanterats av Drivhuset. I samband med detta kommer LNU Innovation att förstärka teamet med två studentrådgivare.

– Vi ser detta som en spännande möjlighet att fördjupa vårt engagemang med studenterna och fortsätta på den grund som Drivhuset lagt. Om du har kontakt med studenter som är intresserade av entreprenörskap, tipsa gärna om att vi finns här för att stötta dem i deras idéer och projekt, säger innovationsrådgivaren Emma Burman.

Workshops och stöd för dig och din forskargrupp

På innovationskontoret arbetar vi med ett antal olika verktyg kopplat till nyttiggörande av forskning och vid behov och önskemål kan vi kostnadsfritt facilitera workshops med dig och din forskargrupp baserat på t.ex. följande verktyg. Hör av dig om du är intresserad eller har specifika önskemål.

Doktorandkurs

Vi arrangerar årligen en populär doktorandkurs med fokus på nyttiggörande och innovation – Innovative applications of research and science 4,5 hp. Känd för sin samverkan över universitetsgränser samt för sin tvärvetenskapliga deltagarmix.

https://lnu.se/medarbetare/stod-och-service/for-forskarstuderande/amnesovergripande-kurser/innovative-applications-of-research-and-science/

Innovationskontor Fyrklövern

Vi är en del av Linnéuniversitetet, samtidigt som vi också är en del av Innovationskontoret Fyrklövern som är ett samarbete mellan fyra lärosäten:  Karlstad Universitet, Linnéuniversitetet, Mittuniversitetet och Örebro Universitet. Inom Innovationskontoret Fyrklövern arbetar ett team på närmare 20 personer som finns till för dig som arbetar på Fyrklöverns lärosäten. Vi har ett särskilt uppdrag - kunskap till nytta. Ett uppdrag vi tar oss an genom att erbjuda en stor bredd av kompetens och tjänster, eftersom vägen dit kan se olika ut beroende på just din idé, ditt intresse och ditt behov.

Del av ett innovationssystem

Linnéuniversitetet står inte ensamma i innovationssystemet.  Vi samarbetar nära med andra aktörer och tillsammans erbjuder vi stöd från tidig idé till ett etablerat företag eller till annat önskat resultat. Det är din/er resa vi finns med.

Ett nätverk som gynnar dig
LNU Innovation samarbetar nära med inkubatorer och Science Parks i såväl Kalmar som Växjö men även med övriga aktörer såsom t.ex. Drivhus och ALMI m.fl. Vi har nära kontakt och det är lätt att komma fram – tillsammans blir vi starka för att stärka entreprenörer och innovatörer.

Responsive header image

Linnéuniversitetets innovationsutlysning 2023

Linnéuniversitetet utlyste under hösten 2023 medel där upp till fyra projekt kan erhålla 250 000 kr vardera, för att arbeta vidare med sin idé och förverkliga den. Ansökan är nu stängd och urvalsprocessen pågår. 

All information om utlysningen hittar du här!