LnuOpen

Vill du starta en tidskrift eller publicera en konferenspublikation? I LnuOpen kan du som forskare vid Linnéuniversitetet kostnadsfritt publicera och administrera tidskrifter och konferenspublikationer. Publikationerna blir fritt tillgängliga och sökbara i till exempel Google. LnuOpen baseras på den öppna programvaran Open Journal Systems (OJS).

I LnuOpen får publikationen en egen webbplats. Författare har möjlighet att skicka in bidrag via webbplatsen och redaktionen kan hantera hela eller delar av gransknings- och publiceringsprocessen i systemet. Genom att varje artikel och konferensbidrag får en unik DOI-länk blir publikationerna enkelt en del av en ständigt pågående global forskningskommunikation. Texterna ska ha genomgått plagiatkontroll genom Ouriginal (Urkund) innan de publiceras i LnuOpen. I systemet finns möjlighet att ta ut statistik, bland annat för antal nedladdningar och besök på publikationens sida. Beslut om nya tidskrifter i LnuOpen tas av publiceringsrådet för LnuPress. För mer information, se nedan, under rubriken ”Publicera din tidskrift”. 

Universitetsbiblioteket hjälper dig bland annat med:

  • att sätta upp publikationens webbplats och arbetsflöden
  • att utforma wordmallar för artiklar och konferensbidrag
  • beständiga DOI-länkar
  • utformning av grafisk symbol till publikationen
  • ISBN och ISSN-nummer

Universitetsbiblioteket erbjuder ett kontinuerligt stöd till redaktionen, bevakar systemets tekniska utveckling och ansvarar för uppdatering till nya versioner av OJS.

Exempel

I LnuOpen finns exempelvis tidskrifterna HumaNetten och Meta-Psychology.

Upphovsrätt

I LnuOpen har författaren alltid upphovsrätten till sitt verk. Creative Commons-licens rekommenderas starkt.

Välj rätt licens
creativecommons.se

DOI – Digital Object Identifier

En DOI är ett permanent identifieringsnummer som säkerställer beständiga länkar till exempelvis artiklar eller konferensbidrag. Universitetsbiblioteket tilldelar DOI-nummer till din publikation.

Om DOI i Wikipedia

OJS - Open Journal Systems

LnuOpen baseras på den öppna programvaran Open Journal Systems.

Kontakta oss

Vill du veta mer?
researchsupport@lnu.se