anneli Frank, Fojo, föreläser vid en inspelning till UR Samtiden
Webbinarium – För dig som forskar

Så kan KOM hjälpa dig att sprida din forskning – och detta kan du själv göra

Varför ska du och din forskning presenteras populärvetenskapligt för journalister, beslutsfattare och allmänhet? Och på vilka sätt kan det ske? Anders Runesson, forskningskommunikatör, berättar om forskargrupper, forskningsprojekt, nyheter och pressmeddelanden, samt visar hur enkelt du arbetar med din personliga sida.

Forskningskommunikation handlar om att kommunicera forskning utanför forskarvärlden och är en viktig del av universitetets uppdrag. Som ett stöd till dig i detta arbete erbjuder kommunikationsavdelningen (KOM) hjälp på olika sätt.

Anders Runesson är forskningskommunikatör vid KOM. Han kommer att hålla en samlad genomgång av varför det är viktigt med forskningskommunikation och hur KOM och du tillsammans på olika sätt kan sprida din forskning. Dessutom visar han hur enkelt du uppdaterar och skräddarsyr din personliga sida.

  1. Varför ska du och din forskning synas?
  2. Hur kan du och din forskning synas?
  3. Din personliga sida
  4. Forskargrupper
  5. Forskningsprojekt
  6. Nyheter av olika slag
  7. Vad kan vi på KOM göra av ett tips?
  8. Två inspirerande exempel
  9. Info på Medarbetare för dig som forskar

Du kan läsa mer om forskningskommunikation, både före och efter föreläsningen, på Lnu.se/medarbetare/stod-och-service/kommunikation-och-marknadsforing/forskningskommunikationmarknadsforing/forskningskommunikation.

Öppet för alla

Arrangemanget är öppet för alla anställda vid Linnéuniversitetet och kräver ingen föranmälan. En Zoom-länk kommer att publiceras här dagen före evenemanget.

Länk till mötet: Join Zoom Meeting

Välkommen!

Mer för dig som forskar

I kalendariet nertill på sidan För dig som forskar på Medarbetare hittar du fler föreläsningar som erbjuds av universitetets olika avdelningar och som syftar till att stödja dig i din forskning,

Zoom, länk läggs ut dagen innan Anders Runesson Lägg till i din kalender