För dig som anställd vid fakulteten för teknik
Här samlas information om rutiner och stöd som rör dig i din roll som anställd på fakulteten för teknik.
Övergripande information som är gemensam för alla anställda på Linnéuniversitetet om exempelvis arbetstid, evenemang, lön, mallar, arkiv, post, kursvärdering med mera hittar du på medarbetarsidorna Anställd vid Lnu samt Stöd och service.
Ny på jobbet?
Välkommen till din institution/kansli och till fakulteten för teknik!
Respektive chef (eller en annan person som chefen utser) introducerar dig som är nyanställd på fakulteten. Mycket information finns också på universitetets centrala medarbetarsida Nyanställd.
Förutom dina närmaste kollegor kan du träffa övriga fakulteten i våra gemensamma fikarum. Vanligtvis fikar kollegerna någon gång mellan 9.30-10.30 på förmiddagen och 14.30-15.30 på eftermiddagen.
Varje månad kommer ett nyhetsbrev från fakultetens dekan med information som berör fakultetens verksamhet. Nyhetsbrevet publiceras i fakultetens medarbetargrupp.
Dekan bjuder dessutom in till informationsträff på zoom varje månad som kallas "Dekan möter". Alla medarbetare vid fakulteten bjuds in via epost och information publiceras även på FTKs medarbetargrupp, se ovan.
Beslut som fattas på fakulteten följer delegationsordningen. Dekans beslutsmöte äger rum varannan veckan (måndag). Särskilt viktiga beslut publiceras via fakultetens medarbetargrupp.
Håll dig uppdaterad
Medarbetare, universitetets intranät, är den främsta kommunikationskanal och det är viktigt att ta del av den information som publiceras. Det finns goda möjligheter att personalisera innehållet du ser när du har loggat in på Medarbetare. Bland annat kan du välja att visa vilka grupper du är med i, skapa egna genvägar, med mera. För att se allt innehåll loggar du in med ditt personalkonto. En idé är att göra Medarbetare till startsida för den webbläsare du använder.
FTK har en medarbetargrupp, Teknik FTK, där nyhetsbrev, mötesprotokoll från fakultetens centrala organ och annan information som berör fakulteten läggs ut löpande. Gå med i medarbetargruppen för att hålla dig uppdaterad!
Varje månad publicerar Dekan ett månadsbrev med information om fakultetens verksamhet. Månadsbrevet publiceras i fakultetens medarbetargrupp.
Några gånger per termin genomförs Dekan möter, där Dekan informerar om fakultetens verksamhet och svarar på verksamhetens frågor. Träffarna genomförs både digitalt och fysiskt.
Anställning, lön och villkor
Information om regler, rutiner och rättigheter för dig som anställd på universitetet finns medarbetarsidan Anställd vid Lnu.
Undrar du något runt din anställning kan du kontakta en HR partner (Human Resources), du hittar kontaktuppgifter på medarberarsidan HR partners.
Säkerhet och brandskydd
Universitetet har en brandskyddsplan som specificerar vem som har ansvar för vad i händelse av brand. Din chef har i uppgift att informera dig om uppsamlingsplats vid utrymning av lokalerna. Du hittar mer information på medarbetarsidan för Brandsskydd FTK.
Du som lärare och skrivningsvakter har också en viktig roll vid utrymning. Du ska ta initiativ och vägleda din grupp till återsamlingsplatsen. Detsamma gäller ansvariga för tillfälliga besökare.
Felanmälan lokaler
Arbetsmiljö och hälsa
Arbetsmiljöansvaret ligger på respektive chef. Skyddsombud inom fakulteten är Anna Glarner och Magnus Boström.
Mer information om arbetsmiljö, friskvård, bildskärmsglasögon med mera finns på medarbetarsidan för Arbetsmiljö och hälsa.
Fackliga organisationer aktiva vid Linnéuniversitetet hittar du på den externa sidan för Facklig verksamhet.
Lika villkor, kränkning och diskriminering
Samlad information om universitetets arbete med Lika villkor och mot diskriminering samt hur du kan göra en anmälan hittar du på medarbetarsidan för Lika villkor.
På kansliet finns även personal som arbetar med lika villkor; du hittar mer information här.
Inköp
Om du behöver beställa böcker eller annat finns det ramavtal för de vanligaste inköpen och beställningarna. Detta innebär att det finns bestämda leverantörer som universitetet har avtal med. Vilka leverantörerna är hittar du på medarbetarsidan för Ramavtal.
Rutin för inköp, faktureringsadress med mera hittar du på medarbetarsidan Rutiner för inköp.
När du gör beställningar eller inköp behöver du ange kostnadsställe, dvs det fyrsifriga nummer som indikerar varifrån kostnaden ska tas. Har du frågor kan du vända dig till ekonomiadministratörerna; du hittar kontaktuppgifter till dem på Kansliets medarbetarsida.
Resor
Universitetet har kontrakt med en resebyrå för beställning av resor, och alla resor ska göras enligt den resepolicy som är beslutad. All information om resepolicy, beställningar, hyrbilar, hotell, tågresor mellan orterna mm hittar du på medarbetarsidan för Boka resa.
IKT och Digitala verktyg
Vi IKT-pedagoger hjälper dig gärna om du behöver hjälp med utveckling/annat stöd i undervisningen. Kontakt och mer information: IKT-pedagog.
Tips och rekommendationer för kursdesign och nätbaserat lärande.
Serviceportalen – hitta guider för av Linnéuniversitetets system och applikationer.
Självserviceportalen – beställning av tjänster såsom uppstartshjälp och passerkort.
IT-stöd
FTK har egna IT-tekniker för fakultetsspecifika behov.
Centrala IT hittar du här, IT och support.
Har du behov av ny dator eller annan utrustning kontaktar du din närmaste chef.
Trycksaker
Universitetet har ett Copycenter där du som anställd kan beställa utskrifter, förstoringar, tryck av undervisningsmateriel med mera. Du hittar mer information och kontaktuppgifter på medarbetarsidan för Copycenter.
Kommunikation och webb
FTK har en egen webbgrupp som hjälper fakulteten att uppdatera webbsidor och enklare webbredigering. Kontakta webbgruppen via mejl.
Den centrala kommunikationsavdelningen stödjer universitetet med extern- och intern kommunikation. Läs mer om Kommunikationsavdelningen.
Behöver du hjälp att uppdatera en webbsida på lnu.se eller Medarbetare kontaktar du webbgruppen.
Studentrekrytering och studentkommunikation
Planering och prioriteringar för studentrekrytering och kommunikation sker i samarbete mellan fakultetens grundutbildningsorganisation och kommunikationsavdelningen.
Program- och kursansvariga har ansvar för att webbsidor på lnu.se för program och kurser är korrekta.
För fortlöpande information gå gärna med i medarbetargruppen Studentrekrytering.
Har du frågor kring studentrekrytering på FTK kontakta grundutbildningsnämnden via mejl.
Forskningskommunikation och internkommunikation
Information om fakultetens rutiner och processer för forskning finns på denna medarbetarsida.
Universitetsbutik
Om du är i behov av kontorsmaterial som anteckningsblock och pennor med mera finns det en butik i Växjö och i Kalmar. Du hittar mer information på medarbetarsidan för Butiken.
Representation
Om du ska representera eller anordna konferens finns det riktlinjer och regler att tänka på.
I riktlinjer för representation kan du bland annat hitta information om:
- Beloppsgränser vid representation, gåvor och förmåner
- Vad som är viktigt att tänka på vid konferenser
- Vad som gäller vid arbetsmåltider
- Kost i samband med tjänsteresa
- Studentrepresentation
- Regler vid gåvor och uppvaktningar
Mer information hittar du i Linnéuniversitetets lathund och Riktlinjer för representation och gåvor.
Har du frågor eller funderingar kring detta? Vänligen kontakta ekonomiadministratören på din institution.
Dokumentmallar
Universitetet har flera etablerade dokumentmallar för brev, protokoll, uppsatser med mera. Du hittar alla tillgängliga mallar och mer information på medarbetarsidan för Mallar.
Medarbetargrupper
På Linnéuniversitetet finns flera interna medarbetargrupper som kan vara givande för ditt arbete. Som anställd på FTK blir du automatiskt med i grupperna Linnéuniversitetet och Teknik, FTK.
Du lägger till medarbetargrupper på medarbetares startsida, väljer Mina inställningar i högerkolumnen och väljer i listan Öppna grupper eller Slutna grupper.