Kommunikations­avdelningen

Kommunikationsavdelningen arbetar med att stärka intresset för Linnéuniversitetets utbildning och forskning regionalt, nationellt och internationellt. Vi ger kommunikationsstöd till verksamheten i arbetet med att etablera, utveckla och stärka relationer internt och externt. Syftet är att synliggöra och utveckla Linnéuniversitetets varumärke och att stärka bilden av ett attraktivt lärosäte som sätter kunskap i rörelse för en hållbar samhällsutveckling.

Kommunikationsavdelningen består av kommunikatörer, fotografer, grafiker, medieproducenter, översättare, eventkoordinatorer, pressansvarig, projektledare med flera. Avdelningen är indelad i tre sektioner:

  • Evenemang, medieproduktion och webb
  • Forskningskommunikation och internkommunikation
  • Studentrekrytering och studentkommunikation.

Här hittar du vilka frågor som vi arbetar med inom de olika sektionerna och länkar till sidor där du kan få stöd och kontakt med rätt personer.

Några verksamheter har särskilda kontaktpersoner på kommunikationsavdelningen. Du hittar dem längst ner på sidan.

Är du ändå osäker på vem du ska kontakta? Skriv till kommunikationsavdelningen@lnu.se så lotsar vi dig rätt. 

Sektionen för evenemang, medieproduktion och webb 

Vi arbetar med evenemang, medieproduktion, grafisk formgivning, webbutveckling, fotografering, översättning med mera. 

Sektionen för forskningskommunikation och internkommunikation

Vi arbetar med kommunikation inom forskning, varumärkesstrategi, press och krishantering. Vi är även stöd till chefer i kommunikationsfrågor.

Sektionen för studentrekrytering och studentkommunikation

Vi arbetar med studentrekryterande annonsering, personliga möten, sociala medier, rekryteringskampanjer till utbildningar på grund- och avancerad nivå, kommunikationsstrategi, utbildningssidor på Lnu.se och studentkommunikation.

Vi stödjer... (från A-Ö) 

Fakulteternas kontaktpersoner

Särskilda kontaktpersoner finns för fakulteterna och NLU. Kommunikationspartner (Kom-partner) är fakultetsledningens strategiska kommunikationsstöd. Studentrekryteringspartner (studrekpartner) är en strategisk partner i frågor som berör studentrekrytering. Studrekpartnern har också en samordnade funktion mellan fakultet/NLU och sektionen för studentrekrytering och studentkommunikation (studrek) i dessa frågor, detta inom ramen för samarbetsformerna för studentrekrytering. Kommunikatörerna för forskningskommunikation är specialiserade på sina områden.

Fakulteteten för hälso- och livsvetenskap FHL

Fakulteteten för konst och humaniora FKH

Fakulteteten för teknik FTK

Fakulteteten för samhällsvetenskap FSV

Ekonomihögskolan FEH

Tjänstlediga eller föräldralediga

Välkommen att besöka oss

I Kalmar finns kommunikationsavdelningen på sjätte våningen i hus Culmen, Universitetsplatsen 5. I Växjö finns vi på tredje våningen i Universitetsbiblioteket, Universitetsplatsen 1.