- Stöd och service
- Högskolepedagogik
- Konsultativ verksamhet
Konsultativ verksamhet
Behöver du/ni hjälp att möta verksamhetens utmaningar? Vi samarbetar gärna med er i syfte att stärka er utbildning – och också skapa sammanhang för verksamheter, discipliner, ämnen och idéer i ett delat ansvar för utbildningskvalitet. Vi erbjuder förutom återkommande högskolepedagogiska utbildningar även direkt stöd, seminarier och andra former av samarbeten som svarar mot era utmaningar. Här strävar vi mot en kunskapsdriven & behovsstyrd verksamhet.
Några utmaningar vi ser från vår horisont är krympande kursbudgetar som minskar tiden lärare tillbringar i och med sina studenter och ökar den pedagogiska distansen. De senaste årens breddade rekrytering till högre utbildning har också skapat ett behov av att bättre stötta de studenter som antas. Här vill vi gärna göra en distinktion mellan studentcentrerat och studentorienterat lärande där vi med det senare vill motverka en deprofessionalisering av lärares arbete genom att skapa bra förutsättningar för studenters lärande.
Erbjudande, workshoppar
SeHP erbjuder er att boka kompetensutvecklande insatser för er personal. För samtliga aktiviteter som bokas gäller att de kan anpassas efter era behov, men med ett grundkoncept som vi utgår ifrån. Aktiviteterna utformas som workshoppar, med minst 5 deltagare, 1,5–3 timmar. Zoom eller campus utifrån era önskemål och behov.
Workshoppar
Kursdesign:
Innehåller deltagaraktiva övningar om avgörande aspekter av kursdesign som on-boarding, studentaktivitet, och bedömningsgrunder.
Utveckla din föreläsning:
Efter en kort inledning om föreläsningen som form och hur den bäst kommer till sin rätt, får ni arbeta med att utveckla en föreläsning med bland annat verktyg i PP som morfning och Wooclap. + studentaktivitet.
Rättssäker examination och bedömningsgrunder:
Efter en inledning arbetar deltagarna med egna kursmål för att formulera och diskutera konstruktiva bedömningsgrunder.
Konstruktiva kursvärderingar:
Med utgångspunkt i regelverk tar vi oss snabbt i workshopform an Kursvärdering – Kursutvärdering – Kursutveckling. Vi sjösätter en trestegsraket genom att arbeta med kurskvalitetskriterier samt praktiska tips om hur kursvärderingar arbetar i kursen och vilka verktyg som finns att använda.
Språkutvecklande arbetssätt för tillgänglig och inkluderande undervisning:
Många studenter behöver utveckla sina färdigheter i läsning, tal och skrift. Seminariet behandlar hur undervisningen kan göras mer tillgänglig och inkluderande samtidigt som den stöttar både språk- och kunskapsutveckling.
Att handleda studenter i strukturerad informationssökning:
För dig som vill utveckla din kompetens i informationssökning för att stötta och vägleda studenter i deras arbete med en litteraturöversikt till deras självständiga arbete.
Att skriva studiehandledningar:
Här diskuterar vi utförande av studiehandledningar i syfte att ge studenter överblick över sin kurs och för oss att leva upp till regelverk.
Snabbspår till att undervisa vid Linnéuniversitetet:
Varje termin bjuder vi in till introduktionsmöte för undervisande personal. Tillfällena ges på både svenska och engelska och annonseras på Medarbetare. Det går också att beställa egna pass för nyanställda om så önskas.
Att stödja studenters skrivande (sv-eng):
Vi erbjuder fortlöpande seminarier i att stödja och främja studenters skrivande. Vid dessa tillfällen behandlas vikten av tydliga uppgiftsanvisningar, struktur, saklighet, koncentration och språkliga krav samt effektiv och utvecklande återkoppling. Seminarietillfällena kan ges på svenska och på engelska.
GAI i vårt grunduppdrag
Kom igång med TeachLivE
Dessutom erbjuder vi konsultation av pedagogiska meriteringsportfolios (kontakta Linda Reneland-Forsman eller Anna-Carin Bredmar)
För bokningar och intresseförfrågningar använd:
sektion.hogskolepedagogik@lnu.se