Virtual exchange

Virtuell internationalisering

Digitala medier gör det möjligt för alla att delta i internationella nätverk och samarbeten, vilket bidrar till en inkluderande och hållbar internationalisering.

Denna sida syftar till att ge inspiration, verktyg och goda exempel på det virtuella internationaliseringsarbetet.

Aktuellt!

Ansök om strategiska medel för internationella virtuella samarbeten i kurser (COIL)

Årets utlysning av strategiska medel för COIL-samarbeten tillsammans med Linnéuniversitetets partnerlärosäten och inom ramen för befintlig kurs är öppen nu.

Information om utlysningen finns i dokumentet "Strategiska medel 2025 - virtuella samarbeten i kurser (COIL)" (click the link).

Välkommen att delta i ett informationsmöte på zoom den 12 november kl 15:15-16:00. (Zoomlänk https://lnu-se.zoom.us/j/63320252584?from=addon)

Ansökningsformuläret går att ladda ned här.

Skicka ansökan till registrator@lnu.se senast kl12:00 den 10 december, 2024.

För information och inspiration!

Här kan du se vilka som tilldelades medel 2023: Utlysning 1, Utlysning 2 och 2024

Ta del av presentationer från några av 2023 års projekt på Lnu play: https://play.lnu.se/media/t/0_ufgv1y9o 

Vad är virtuell internationalisering?

Virtuell internationalisering kan vara allt från att en internationell gästföreläsare ger en virtuell föreläsning i klassrummet till en mer strategisk samverkan mellan två partnerlärosäten där man gemensamt tar fram kursmoduler i avsikt att få till ett interkulturellt och internationellt lärande mellan studenter med stöd av digital teknik. Det kan även handla om att studenter inom ett utbytesavtal gör ett virtuellt studentutbyte och läser en kurs eller en hel termin vid respektive campus, eller att personalen tar del av kompetensutvecklingsinsatser som erbjuds på den virtuella internationella  arenan.

Oavsett aktivitet så är det virtuella samarbetet eller utbytet en del av de mål som Linnéuniversitetet, fakulteten och institutionen har för sin internationalisering.

Nedan beskrivs olika former av och tips för virtuell internationalisering.

Är du intresserad eller vill ha stöd med att få igång ett virtuellt samarbete med ett partnerlärosäte, kontakta Avdelningen för externa relationer, intrel@lnu.se.

Erasmus+ Virtual exchange training opportunities

Erasmus+ Virtual Exchange ger universitet möjlighet att förbättra sin internationaliseringsstrategi med en rad möjligheter som är fritt tillgängliga för studenter och personal.

Här finns mer information om Erasmus+ Virtual exchange.

7 tips för att implementera virtuella utbyten

EAIE har skapat en resurssida för virtuella utbyten med bland annat 7 tips om hur du implementerar virtuella utbyten. De 7 tipsen hittar du här.