Personalfotografering

Till följd av den pågående pandemin och gällande restriktioner har vi tyvärr ingen möjlighet att erbjuda personalfotografering i nuläget. När restriktionerna förhoppningsvis lättar längre fram i vår kommer vi åter ta emot bokningar.

Har du en egen privat bild du önskar använda som profilbild på din personalsida, skicka denna till johannes.rydstrom@lnu.se (Växjö) eller joakim.palmqvist@lnu.se (Kalmar) för godkännande och publicering. Tänk på att bilden ska vara tagen mot en ljus och enhetlig bakgrund och vara högupplöst (bifoga filen i högsta upplösning). Be någon vän eller familjemedlem ta bilden. En någorlunda ny mobil bör fungera för fotograferingen så länge ljusförhållandena är ok.

----------------------------------------------------------------------------- 

För att bli fotograferad i någon av våra studior behöver du boka en tid.

Universitetet har två fotostudior, i Växjö ligger studion på KOM-avdelningen i UB plan 3, i Kalmar finns den i Stella plan 3.

För att bli fotograferad i Växjö, kontakta Johannes Rydström (johannes.rydstrom@lnu.se) och för att bli fotograferad i Kalmar, kontakta Joakim Palmqvist (joakim.palmqvist@lnu.se).

Du kan själv hämta hem de högupplösta bilderna på din sida och får fritt använda dessa för egna syften till exempel för att skicka till tidskrifter och förlag eller liknande. Detta under förutsättning att fotografen anges.

Fotografen ser till att bilden publiceras på Lnu.se.

Används bilder tagna av andra än universitetets fotografer ska skriftligt tillstånd för fri publicering finnas som tillåter universitetet att använda bilden utan restriktioner. Dessa "egna" bilder skickas till kommunikationsavdelningen för granskning och publicering, tillsammans med medgivande för publicering.

  • Bilder av personal på Lnu.se ska vara ett färgfotografi med vit bakgrund.
  • Bilden ska ha stående format.
  • Bilden ska vara högupplöst dvs minst 3500 pixlar på längsta sidan
  • Personen ska titta in i kameran och ha överkroppen vriden något, med höger axel närmast fotografen.