Internationell studentrekrytering

Den internationella studentrekryteringen fokuserar på marknadsföring och utbildningsinformation som är riktad till freemoverstudenter, och då i synnerhet studieavgiftsskyldiga studenter. Sektionen för studentrekrytering och studentkommunikation ansvarar för det övergripande arbetet med internationell studentrekrytering.

Sektionen för studentrekrytering och studentkommunikation, Studrek, ansvarar för det internationella rekryteringsarbete som stärker Linnéuniversitetet som helhet och dess varumärke. Arbetet omfattar alla utbildningar och görs på en övergripande nivå.

Även om fokus ligger på övergripande insatser arbetar vi med kompletterande aktivteter för de utbildningar och områden som har priorteriats via Rådet för utbildning och lärande (RUL) inför ett rekryteringsår. Internationell studentrekrytering ingår till viss del i priniciperna för priorteringar, läs mer om priorteringar.

Vi anpassar kanalval och innehåll utifrån målgrupp. Aktiviteterna genomförs också i förhållande till en presumtiv students resa från att skapa uppmärksamhet till att få hen att ansöka.

För att initiera och samordna aktiviteter inom internationell studentrekrytering finns en referensgrupp med både central och fakultetsvis representation som träffas 3-4 gånger per termin.

Se kommunikationsplan för HT23 och VT24 (Kommunikationsplan för internationell studentrekrytering ligger som en bilaga från sida 33 och framåt)

Studrek arbetar med aktiviteter som utgör särskilda områden

Resurser för dig som arbetar med internationell rekrytering

Inspirationsportal 

Inspiration för presumtiva internationella studenter. Portalen introducerar Linnéuniversitetet, livet som student, utbildningsutbud, studentlivet samt planering av studier.
Lnu.se/study

Brochyr: Study at Linnaeus University

Broschyr gentemot freemovers och betalstudenter som berättar om Linnéuniversitetet, studieorterna Kalmar/Växjö, studentliv, stipendium, ansökningsprocessen samt internationella kandidat/masterprogram.
Digital version Study at Linnaeus University 2024.pdf

Marknadsföringsmaterial

Box-mapp med marknadsföringsmaterial. Här finns bilder, filmer, information om kunskapsmiljöerna, broschyr samt texter om Linnéuniversitetet och dess utbud. Det finns även ett dokument med standardfrågor och svar. Gå till Box-mapp

Bilder

Vi har samlat bilder som kan användas som representation av Linnéuniversitetet.
Ta mig dit

Filmer

Youtube

På vår Youtubekanal finns en spellista med filmer som riktar sig till internationella studenter. Här finns inspiration- och informationsfilmer samt intervjuer med studenter från olika program.
Study at Linnaeus University - spellista

Inspirationsfilm

Inspirationsfilm om Linnéuniversitetet och hur det är att vara student här.
Life at Linnaeus University

Studentlivet

Kort informationsfilm som beskriver studentlivet på Linnéuniveristetet.
Student life

Ett universitet - två campus

Korta informationsfilmer om campus Växjö och Kalmar.
Two campuses
Campus Växjö
Student city Kalmar

Studier i Sverige

Våra studenter berättar om Sverige, svenskar och hur det är att studera här. 
Study in Sweden

Livet som internationell student

Våra internationella studenter pratar om livet som internationell student på Linnéuniversitetet, båda i Växjö och Kalmar.
Life as an international student at Linnaeus University

Boende

I denna film berättar internationella studenter om studentboenden.
Student accomondation

Studera på ett hållbart universitet

I denna film berättar Leah från Design+Change om hållbarhet. 
Study at a sustainable university

 

 

 

 

Kontakt

Har du ytterligare frågor eller annan feedback på arbetet med studentrekrytering, vänligen kontakta Sektionen för studentrekrytering och studentkommunikation på studentrekrytering@lnu.se.

Vi som främst arbetar med internationell studentrekrytering är Stefan Haglund och Henrik Edlund

Vi som arbetar på Sektionen för studentrekrytering och studentkommunikation