- Stöd och service
- Kommunikation och marknadsföring
- Webb
- Din personliga sida
Din personliga sida
På din personliga sida på Lnu.se och Medarbetare visas information från Linnéuniversitetets databaser för personal. Där visas också information som du själv som anställd publicerat på sidan.
"Varför ska jag bry mig om min personliga sida?" (ppt; kort info om vad din personliga sida innehåller, varför den är viktig och hur du uppdaterar den)
Redigera din sida
Du kan komma åt att redigera din personliga sida på två sätt:
a) Gå till Medarbetare. Klicka på Logga in uppe till höger, logga in med dina vanliga uppgifter och klicka sedan på ditt namn.
b) Sök efter ditt för- och efternamn på Lnu.se och gå till din sida. Klicka på Logga in uppe till höger och logga in med dina vanliga uppgifter.
I de följande utfällbara blocken hittar du information om vad som finns på din personliga sida och hur du uppdaterar den.
Informationsrutan med titel och kontaktuppgifter
Informationen i rutan överst på sidan hämtas från databaser i universitetets olika system. Den kan du inte ändra själv.
-
- Anställningstitel: Primula. Kontakta HR-avdelningen för att ändra titeln permanent. Kontakta kommunikationsavdelningen för att ändra till eller från en tillfällig titel (t ex prefekt eller dekan) eller till/från docent.
- Fakultet/institution/avdelning: Hämtas från Primula.
- Telefonnummer, rum: Växelsystemet. Kontakta infocenter för att ändra.
- E-post: Kontohanteringssystemet. Kontakta IT-avdelningen för att ändra.
Personligt foto
Att ha en bild på dig på din personliga sida ger ett trevligt intryck och kan även bidra till att den som söker dig hittar rätt. Därför vill vi gärna att du fotograferar dig i en av våra studior i Kalmar och Växjö. Läs mer om personligt foto och hur du bokar tid.
Bilden läggs på din personliga sida och kan laddas hem därifrån i högupplöst format. Dels kan du hänvisa media till sidan, dels kan du själv skicka bilden till exempelvis tidskrifter eller förlag. Extern användning förutsätter att fotografens namn anges (normalt "Linnéuniversitetet").
Har du inte möjlighet att låta dig fotograferas av oss, kan du ta (eller be någon ta) en bild på dig med kamera eller mobil. Ta då en bild på lagom nära håll, mot en vit eller ljus enfärgad bakgrund på en plats med bra ljusförhållanden. Mejla den sedan i originalformat till kommunikationsavdelningen. Tänk på att mejlprogram i mobiler ofta förminskar bilder om du inte väljer annat.
Använder du en privat bild måste du ha säkerställt att du får använda den enligt Creative Commons-regelverket, det vill säga att bilden får användas fritt även av tredje part (Linnéuniversitetet, media etc).
Svensk presentationstext
Direkt under informationsrutan finns knappen Redigera min information. Klicka på den för att lägga till eller uppdatera information om dig.
- Bocka för om du är lärare och/eller forskare. Denna information används för att förbättra sökningarna på Lnu.se och är därför viktig.
- Välj om ditt mobilnummer ska synas (som standard syns det inte).
- Därefter finns fyra rutor där du lägger in texter om dig själv och vad du arbetar med. Skriver du inget, visas inte fältet.
Skriv på svenska på din svenska sida och på engelska på din engelska sida!
Tänk på att få med viktiga nyckelord som beskriver ditt arbete. Tänk också på att besökarna på Lnu.se har varierande bakgrund och kunskaper.
- I fältet Om mig, skriv översiktligt om dig, din bakgrund och ditt arbete på Linnéuniversitetet.
- I fältet Undervisning, beskriv den undervisning du arbetar med.
- I fältet Forskning, beskriv den forskning du arbetar med.
- I fältet Uppdrag, beskriv eventuella uppdrag du har, inom eller utom universitetet. - När du är klar, klicka på Spara.
Engelsk presentationstext
Gå till den engelska versionen av Medarbetare, Lnu.se/en/medarbetare, och klicka på ditt namn uppe i högra hörnet. Alternativt, gå till din personliga engelska sida under Lnu.se/en. Gör som under rubriken Svensk presentationstext ovan, men skriv texterna på engelska.
Forskargrupper och forskningsprojekt
De forskargrupper du tillhör och de forskningsprojekt du arbetar eller arbetat med visas automatiskt på din personliga sida. Om dessa inte stämmer, kontakta forskningskommunikatörerna.
Nedanför informationen om dig finns knappen Inställningar för grupper/projekt. Klicka på den.
- Välj att visa de forskargrupper, pågående och avslutade forskningsprojekt du tillhör som kort, som lista eller inte alls.
- När du är klar, klicka på Spara.
Publikationer i Diva
Längst ner på din personliga sida visas dina publikationer, vilka hämtas från databasen Diva. När du registrerar en publikation, ange alltid ditt användarnamn, den institution som gällde vid publiceringstillfället, forskningsämne, samt eventuell forskargrupp (hör med forskningsledaren vad som gäller). Gör du inte detta, syns inte publikationerna på rätt sätt på Lnu.se.
Är ni flera författare vid Linnéuniversitetet till samma publikation måste ni ange samtliga författares användarnamn. Har du problem med att redigera en publikation i Diva, hör av dig till Diva-supporten.
Hantera visningen av dina publikationer
Logga in via Medarbetare eller Lnu.se, om du inte redan gjort det, och gå till din personliga sida. I rutan med publikationer finns fyra knappar med vars hjälp du väljer hur dina publikationer visas.
- Välj favoritpublikationer
- Under Visa, bocka av eventuella publikationer du inte vill ska visas.
- Under Favorit, bocka för de publikationer du vill ska visas först i din lista, under rubriken Publikationer i urval – alltså de publikationer du tycker är viktigast (förslagsvis 3–5 st).
- Obs: Klicka sedan på Spara.
- Välj publikationstyper
- Under Visa, bocka av eventuella publikationstyper du inte vill ska visas.
- Dra och släpp en publikationstyp för att lägga typerna i den ordning du önskar.
- Obs: Klicka sedan på Tillbaka.
- Välj innehållstyper
- Bocka av om det är någon av dessa innehållstyper du inte vill visa.
- Obs: Klicka sedan på Tillbaka.
- Välj sorteringsordning
- Välj hur du vill sortera inom respektive publikationstyp samt Publikationer i urval.
Extra innehåll
Du kan lägga till filmer, länkar, dokument med mera på din personliga sida. Kanske har du medverkat i en podcast, vill dela med dig av intressanta samarbeten eller annat? Kontakta kommunikationsavdelningen för att få hjälp med detta.
Taggning
Så kallade taggar kopplar dig och din sida till aktuell fakultet, institution, forskargrupper, forskningsprojekt, forskningsämnen, undervisningsämnen etc. De visas i den grå rutan på din personliga sida. Kontakta kommunikationsavdelningen för att få hjälp med att tagga dig rätt.