Om Medarbetare

Medarbetare är namnet på vårt intranät. När du loggar in här kan du hitta information som är relevant för just dig. Nyheter från Linnéuniversitetet eller från din fakultet. Du kan också gå med i olika grupper som avhandlar det du arbetar med eller det du har ett intresse av.

Lite information om de delar som Medarbetare består av.

Grupper

Vi skiljer på synliga, dolda och obligatoriska grupper. Gruppägaren kan lägga till och ta bort personer utom i obligatoriska grupper, där får man be IT-supporten om hjälp med att lägga till dessa. När du äger en grupp får du meddelande om att någon vill gå med eller har gått med om gruppen är öppen. Du kan stänga av de notiserna genom att klicka på den överstrukna klockan.

Skärmdump på en notis

Inlägg

  • Inlägg gör man i de grupper man är med i och det kommer då att dyka upp en notis hos gruppens medlemmar om att något nytt finns att ta del av.
  • Man kan skriva ett inlägg och ange ett senare datum för publicering.
  • Man kan också spara ett inlägg för att läsa det senare.
  • Bildhanteringen görs direkt i inlägget och där kan du bestäma vilken del av bilden om inte hela som ska visas i flödet.
  • Som gruppägare kan du skriva ett anonymt inlägg, vilket behövs i vissa sammanhang.
  • Gruppägaren kan även prioritera ett inlägg som då markeras med en kartnål.

Språkhanteringen underlättas. Det kommer att finnas utrymme för svensk och engelsk text på samma redigeringssida. Beroende på vilken sida man är på visas respektive språk. Ett språk är tvingande och om man bara matar in på engelska kommer den texten att visas på svenska, för att man ska veta att det finns information och för att kunna översätta den själv om man behöver det. 

Inläggen visas på startsidan med det senaste överst. Undantaget är om något inlägg är prioriterat. (markeras med en kartnål) Det ska inte användas mer än nödvändigt då det kan medföra att man missar nya inlägg. Prenumerera på veckobrevet där får du en sammanfattning av det senast så minskar risken att du missar något viktigt. (den inställningen finns under mina inställningar) På samma sida kan du även välja hur mång inlägg du vill se åt gången. 

Genvägar till verktyg

Under ”Mina inställningar” väljer du vilka digitala verktyg du vill ha i sidhuvudet och/eller under menyvalet "Mina verktyg". Huvudet är den snabba vägen och menyvalet kommer du åt från alla sidor på Medarbetare. Med digitala verktyg menar vi webbapplikationer som tex Primula Agresso m.fl.

Egna genvägar

På samma sätt som man vill ha nära till de verktyg man använder, har man behov av att hitta vissa andra sidor som man går till ofta. Det finns ett urval av föreslagna genvägar som man kan välja bland. Medarbetargrupper kan ha egna genvägar som visas på de gruppsidorna. Du kan också lägga till egna genvägar. Det gör du på sidan "Mina inställningar". Är det någon sid på Medarbetare du oft går till kan du via "Spara sidan som genväg" längt ner i sidfoten för den aktuella sidan, också lägga till den i fliken genvägar.

Nyheter och evenemang

Vi hämtar nyheter och evenemang från Lnu.se till Medarbetare när det händer något som även berör majoriteten av de anställda. Till exempel en större konferens som kan inverka på övrig verksamhet eller vara av allmänt intresse.

Sök

Vi jobbar kontinuerligt på att förbättra sökverktyget. När vi förbättrar det stora söket kommer dessa förbättringar att slå igenom även på Medarbetare.

Några tips om söket:

  • Du kan filtrera det du sökt på för att avgränsa din sökning t.ex. "foruminlägg" Notera att du bara får träffar från de forum du är med i.
  • Sortera dina träffar om du vil se det nyaste t.ex.
  • Hittar du fortfarande inte, prova med synonymer.

Driftmeddelanden

Driftmeddelanden kommer att visas i en lista som du kan fälla ut för att se. Den visas bara om det finns några pågående driftstörningar. 

Kontakta kommunikationsavdelningen om du har frågor.