Nya Medarbetare

Välkommen till ”nya” Medarbetare! Vi har uppdaterat Medarbetare med ett antal funktioner. Vilka dessa är kan du läsa mer om här.

Vad kommer du att märka av?

Det första som märks är kanske utseendet. Medarbetare är nu mer likt Lnu.se och det innebär också att vi kan göra bättre strukturer på sidorna och att det blir mer levande med nya möjligheter. Alla grupper och inlägg följer med från tidigare version, men bilder och dokument för vi inte över.

Grupper

Vi skiljer även i fortsättningen på synliga, dolda och obligatoriska grupper. I fortsättningen kan gruppägaren lägga till och ta bort personer även i obligatoriska grupper, till exempel en kontaktbibliotekarie, HR-partner eller KOM-stöd.

Nytt är också att man kan ändra en synlig grupp till dold (men inte tvärt om).

Inlägg

  • Nu ska man kunna skriva ett inlägg och ange ett senare datum för publicering.
  • Man kommer också att kunna spara ett inlägg för att läsa det senare.
  • Bildhanteringen blir mycket bättre.
  • Som gruppägare kan du skriva ett anonymt inlägg, vilket behövs i vissa sammanhang.
  • Gruppägaren kan även prioritera ett inlägg som då markeras med en kartnål.

Språkhanteringen underlättas. Det kommer att finnas utrymme för svensk och engelsk text på samma redigeringssida. Beroende på vilken sida man är på visas respektive språk. Ett språk är tvingande och om man bara matar in på engelska kommer den texten att visas på svenska, för att man ska veta att det finns information och för att kunna översätta den själv om man behöver det. 

Genvägar till verktyg

Tidigare var verktygslänkarna till Boka lokal, Box, MyMoodle, Primula, Serviceportalen och Webmail inte möjliga att ändra. Det vill säga, du kunde inte styra vad som låg där.

Nu väljer man under ”Mina inställningar” vilka digitala verktyg man vill ha i sidhuvudet och/eller under menyvalet "Mina verktyg". Huvudet är den snabba vägen och menyvalet kommer du åt från alla sidor på Medarbetare. Med digitala verktyg menar vi webbapplikationer.

Egna genvägar

På samma sätt som man vill ha nära till de verktyg man använder, har man behov av att hitta vissa andra sidor som man går till ofta. Som tidigare finns ett urval av föreslagna genvägar som man kan välja bland. Medarbetargrupper kan ha egna genvägar som visas på de sidorna. Du kan också lägga till egna genvägar. Det gör du på sidan "Mina inställningar".

Nyheter och evenemang

Vi kommer att hämta nyheter och evenemang från Lnu.se till Medarbetare när det händer något som även berör majoriteten av de anställda. Till exempel en större konferens som kan inverka på övrig verksamhet.

Sök

Vi jobbar kontinuerligt på att förbättra sökverktyget. När vi förbättrar det stora söket kommer dessa förbättringar att slå igenom även på Medarbetare.

Medlemmarna i en dold grupp ska nu få träffar på inlägg i den gruppen, vilket inte varit möjligt tidigare. Funktioner som kategorier och filtreringar blir tydligare och bättre. 

Driftmeddelanden

Driftmeddelanden kommer att visas i en lista som du kan fälla ut för att se. Den visas bara om det finns några pågående driftstörningar. 

Personalisering

För att du ska kunna se dina grupper har vi varit tvungna att koppla innehåll till dig. Funktionen kallas för besökargrupper och det kan vi nu använda även för annat innehåll. Har din fakultet en egen kalender? Då kan vi visa den på startsidan bara för er.

Tillsammans med att du kan välja egna genvägar och digitala verktyg, får vi nu alltså en mycket mer personaliserad internwebb. Kontakta kommunikationsavdelningen om du har frågor om den här funktionen.