Information om Moodle 4

Nästa uppgradering av MyMoodle blir till nya Moodle 4, närmare bestämt version 4.1. Detta kommer att innebära en del förändringar för dig som användare. I samband med uppgraderingen kommer systemet även att byta namn från MyMoodle till Moodle.

Det mesta av den tekniska utvecklingen ligger “under skalet” och alla funktioner finns kvar, men utseendet är lite annorlunda och du kanske inte hittar en viss funktion på samma ställe som du blivit van vid.

Vi går nu nämligen över till Moodles standardtema som gör att vissa gränssnittsförändringar äger rum. Du kan läsa mer om detta längre ner.

Observera att inget i dina kurser ändras. Dina kurser och dess innehåll flyttas över automatiskt.

Uppgraderingen till nya version 4.1 äger rum helgen 21-22 Oktober 2023.

Se driftinformation för mer detaljer kring uppgraderingen: https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/aktuellt/nyheter/driftinformation/it-uppgradering-mymoodle-231021/

På den här sidan hittar du information om förändringarna och vad som är nytt i Moodle 4.1. Återkom gärna hit då vi fortsätter publicera nyheter och fakta i takt med att vi får mer information.

Gå gärna med i medarbetarkanalen "MyMoodle Nyheter" där du kan ta del av senaste nytt och bli uppmärksammad på när denna sida har ny information.