Bild på Kaltura Capture

Kaltura Capture – Ny inspelare

I sommar lanseras en ny inspelare kopplad till LnuPlay, Kaltura Capture, vilken under Oktober kommer ersätta Kaltura CaptureSpace Desktop Recorder.

Den nya inspelaren, Kaltura Capture, är ett nytt program som installeras på samma sätt som den gamla CaptureSpace. Kaltura har själva utvecklat den nya inspelaren till skillnad från den tidigare som var utvecklad av en underleverantör (https://www.collaaj.com).

Med den nya inspelaren kommer också ett enklare gränssnitt och mindre att hålla reda på för användaren.

Kaltura har låtit meddela att de slutar uppdatera/underhålla den "gamla" Kaltura CaptureSpace från och med den 17 juni vilket gör att vi nu börjar lansera ersättaren redan under sommaren. Vi har testat den intensivt under våren och inte varit nöjda med kvaliteteten men den senaste versionen verkar stabilare.

Utbildningsmiljö kommer därför slå på den nya inspelaren och låta den gamla finnas kvar parallellt så länge den stöds av vår leverantör. I Oktober sker en större uppgradering av LnuPlay hos vår leverantör och då kommer även stödet av Kaltura CaptureSpace Desktop Recorder att upphöra.

Läs vidare på den här sidan för mer fakta, viktigt att veta samt se även våra guider på serviceportalen.lnu.se

Kort genomgång av Kaltura Capture