statistikbild

Analyser och statistik

Du har tillgång till kraftiga analys och statistikverktyg i LnuPlay där du kan se hur det går för dina filmer, direktsändningar och ljudklipp.

Oavsett om det är mediefiler (video, ljud eller stillbild) som publicerats för omvärlden på play.lnu.se eller inuti ditt kursrum på Moodle så har du total kontroll över statistiken.

Du når analyserna antingen via play.lnu.se genom att logga in och gå till "My Media". Klicka på mediefilen du vill analysera och klicka på knappen "Actions" nere i högra hörnet. Välj sedan "Analytics" för att se all data om din mediefil och hur besökare har interagerat med den.

För en utförlig genomgång av analysverktyget, se guiden på serviceportalen.

Analyser i Moodle

Du kan också se hur dina mediefiler har använts av studenterna i ett kursrum genom att gå till Moodle, sedan vidare till ditt kursrum och i kursmenyn överst klicka på länken "Mer" och välja "Kursens videogalleri".

Därefter klicka på knappen "Actions" och välja "Analytics". Då ser du statistik över alla mediefiler du har använt i kursen och hur studenterna har tittat på dem. Du ser också vilka studenter som själva har bidragit med innehåll i kursrummet.

Guiden i serviceportalen gäller även för analysverktyget i Moodle.