statistikbild

Analyser och statistik

Du har tillgång till kraftiga analys och statistikverktyg i LnuPlay där du kan se hur det går för dina filmer, direktsändningar och ljudklipp.

Oavsett om det är mediefiler (video, ljud eller stillbild) som publicerats för omvärlden på play.lnu.se eller inuti ditt kursrum på Mymoodle så har du total kontroll över statistiken.

Du når analyserna antingen via play.lnu.se genom att logga in och gå till "My Media". Klicka på mediefilen du vill analysera och klicka på knappen "Actions" nere i högra hörnet. Välj sedan "Analytics" för att se all data om din mediefil och hur besökare har interagerat med den.

Översikt över analyssidan
 1. Du ser just nu statistik från de senaste 30 dagarna. Du kan ändra det till att vara en annan tidsperiod här. 
 2. Vi befinner oss på Dashboard och kan även kika närmare på fakta baserat på kanaler, kategorier och användare.
 3. General Metrics ger dig en sammanställning. 

  - Visits – Hur många gånger mediefilen har laddats/någon har gått in på sidan där den finns
.
  - Plays – Hur många gånger någon faktiskt tryckt på knappen Play och börjat titta på mediefilen
.
  - View drop off – Procentsats som visar i genomsnitt hur stor del av mediefilen besökare spelar igenom. 45% betyder alltså att besökarna i snitt har tittat sig igenom nästan hälften av mediefilen innan de gått vidare.

  - Avg. view time –I snitt hur länge tittar de på mediefilen/lyssnar på ljud.

  - Comments – Hur många har kommenterat klippet (om kommentarer tillåts)
 4. Top Engaged Users visar på vilka inloggade användare som har tittat på mediefilen och hur många gånger. Besökare på en publik sida buntas ihop som användaren "Unknown".
 5. Här ser du även antal spelningar som har skett inifrån specifika kategorier och kanaler.

Analyser inuti MyMoodle

Du kan också se hur dina mediefiler har använts av studenterna i ett kursrum genom att gå till Mymoodle, sedan vidare till ditt kursrum och i navigeringsmenyn klicka på länken "Kursens videogalleri". Därefter klicka på knappen "Actions" och välja "Analytics". Då ser du statistik över alla mediefiler du har använt i kursen och hur studenterna har tittat på dem. Du ser också vilka studenter som själva har bidragit med innehåll i kursrummet.

Manual

För detaljerad information se manualen nedan.