Migreringen av LnuPlay till ny server 2018

Linnéuniversitetet har flyttat sin mediatjänst LnuPlay från servrar i USA till nya i Köpenhamn. 24000 filmer har kopierats över till snabbare servrar som ägs av det nordiska samarbetet Nordu.net

Den här informationen gällde för migreringen som ägde rum 2018 och återfinns här endast som referens.

 

Linnéuniversitetets medietjänst LnuPlay hanteras via ett centralt avtal med SUNET som köper in tjänsten från företaget Kaltura. Avtalet med Kaltura har ändrats och det blir istället NORDU.NET som sköter driften via servrar i Köpenhamn.

I och med den avtalsändringen flyttas också allt mediematerial från servrarna i USA till Köpenhamn och alla lärosäten i Sverige behöver peka om adresserna till filerna.

Flytten skedde måndag 4 juni 2018 på själva play.lnu.se medan Mymoodle använde den gamla servern tills på morgonen, fredag 29 juni 2018.

I samband med flytten fick alla filmer och ljudklipp nya adresser och unika ID och för att inte orsaka problem med att filmerna inte "hittas" behövde vi söka igenom hela Mymoodles databas efter förekomster av den gamla adressen och ID och byta ut dem mot den nya adressen och ID.