Publicering, upphovsrätt och policies

Det finns flera olika sätt du kan använda dig av för att publicera dina filmer eller ljudfiler i LnuPlay, både öppet för omvärlden och mer instängt till studenter eller speciellt inbjudna.

Du kan publicera dina filmer i ditt kursrum, eller på vår portal, play.lnu.se. Men du kan också bädda in dina filmer på en webbsida, i ditt Facebookflöde eller rent av i en blogg.

Vad gäller om jag vill publicera något?

Det finns många frågor kring publicering och vi har försökt samla ihop olika resurser för dig att ta del av. Se separata undersidor för dina frågor om:

Hur kan jag publicera?

I kursrummet kan du välja att ha din film direkt på sidan, som en resurs att klicka på, direkt i ett diskussionsinlägg eller bädda in flera filmer som en spellista.

På vår portal, play.lnu.se, har du möjlighet att låta hela världen se din film från en ämneskategori, eller i en egen kanal där du samlar dina alster. Kanalen kan vara öppen för alla men även stängd så att bara dina inbjudna gäster kan se filmerna.

Du har hela tiden kontroll över vilka som ska få se dina filmer och var det sker. Allting styrs med rättighetsnivåer som du själv väljer att sätta på dina filmer.