Bild på horisontell spellista

Skapa spellista

En spellista är ett sätt att visa en lista över filmer (eller ljudklipp) som hör ihop med varandra.

En spelare med aktuell film visas och sedan ser besökaren en lista med övriga filmer som du valt att plocka ihop och kan hoppa mellan dem. Spellistan är dynamisk vilket innebär att om du gör ändringar i den genom att ta bort eller lägga till filmer (eller ljudklipp) så uppdateras spellistan där den ligger publicerad med dina ändringar automatiskt. En spellista kan publiceras på många ställen samtidigt och alla instanser av den uppdateras vid ändringar.

En spellista kan publiceras på många ställen samtidigt och alla instanser av den uppdateras vid ändringar.

Du kan välja att publicera spellistan i ett kursrum på Mymoodle, i en blogg eller på någon annan webbsida genom att hämta en inbäddningskod från play.lnu.se.

Instruktionsfilm

Det finns även en instruktionsfilm inspelad som visar stegen.

OBS! Filmer som du lägger i en spellista behåller publiceringsnivån du har satt på enskilda filmer. Det innebär att om du lägger dit filmer som är Private så kommer inte folk att kunna se dem trots att de ligger i listan.

Innan du kan lägga till filmer i spellistor så måste du fylla i metadatan för filmen. Det gör du genom att klicka på "Edit" när du är i "My media" på play.lnu.se, och fylla i alla nödvändiga fält.