Parkering

Här hittar du kartor med placering av våra byggnader och lokaler på Linnéuniversitetet i Kalmar och Växjö.

Kalmar

På Kalmar kommuns webb finns mer information om parkeringar för besökare.

Parkeringsgaraget på Universitetskajen i Kalmar bevakas av Securitas. Eventuella bestridanden av parkeringsböter sker direkt mot Securitas.

Parkering i Kalmar

Det finns 182 parkeringsplatser i garaget på Stuvaregatan 8. För elbil finns det 15 laddstolpar/platser. Har du funderingar kring hur laddning av elbil fungerar läs mer här på webbplatsen Bee.se

Avgifter för parkeringsgaraget:

  • 10 kr/timme (dag, 07.00-18.00)
  • 5 kr/timme (natt, 18.00-07.00)
  • 80 kr/dygn
  • 600 kr/månad

Växjö

Parkeringsytor i Växjö är markerade på kartan: Parkeringar Växjö Campus

Det kostar pengar att parkera bilen på Linnéuniversitetets parkeringsplatser på campus i Växjö. Detta för att kunna ha en hållbar parkeringssituation sedan Växjöbostäder har avgiftsbelagt sina parkeringsplatser för de boende på universitetsområdet.

Linnéuniversitetets parkeringar i Växjö bevakas av Aimo Park. Eventuella bestridanden av parkeringsböter sker direkt mot Aimo Park.

Du betalar avgiften på något av följande sätt:

  • Med hjälp av den parkeringsapp (MobilPark) som anges på skyltningen startar, förlänger och avslutar du parkeringstiden, sparar registreringsnummer för dina fordon och väljer hur du vill betala dina fakturor. Se mer information nedan.
  • Med SMS-tjänsten (se skyltningen) startar du din parkering genom att skicka ett SMS och ytterligare ett när du vill avsluta.
  • Myntautomat finns vid P06 Studentstigen.
  • Kortautomat finns vid P10 Gulan.

Se Aimo Parks webbsida för mer information och instruktioner om hur du laddar ner och använder appen.

Avgiften är 1 krona/timme, 10 kronor/dygn eller 250 kronor/30 dagar. Du har även möjlighet att betala för ett valfritt tidsintervall för 10 kronor/dygn.

Förbud mot nattparkering gäller på parkering nr 10-14 oavsett erlagd avgift (klockan 00.00-05.00).

Erlagd parkeringsavgift gäller på samtliga Linnéuniversitetets parkeringsytor nr 02 vid Teleborgsvägen, nr 6-14 och Slottsparkeringen, se parkeringskartan.