Medieproduktion

Medieproduktionsgruppen på kommunikationsavdelningen hjälper dig i arbetet med film och ljud – ett självklart val i kommunikationen med våra målgrupper. Kontakta oss gärna med din förfrågan på: medieproduktion@lnu.se. Du kan också fylla i formulären nedan:

Filmförfrågan (t ex utbildningsfilm, reportage, rekryteringsfilm) 
Direktsändning (dvs vi filmar och direktsänder ditt evenemang)

____________________________________

 

Detta jobbar vi med:

 

Filmproduktion

Vi producerar t ex rekryteringsfilm om utbildningar, reportage om forskning, nyhetsinslag om evenemang, intervjuer, film som kan användas inom utbildning, med mera. I det här arbetet är det viktigt att diskutera vilken målgrupp man har och exakt hur budskapet ska se ut för att det ska nå fram.

Direktsändning

Vi direktsänder olika typer av evenemang, t ex konferenser, ceremonier och föreläsningar, via Lnuplay. Det finns möjlighet att använda upp till tre kameror och även visa Powerpoint-presentationer. Sändningen nås via en webblänk som kan skickas ut eller publiceras på en webbsida. 

Inspelning av föreläsningar i studio

I vår studio i Växjö hjälper vi dig att producera professionella inspelningar av föreläsningar. Vi använder en greenscreen, där man kan projicera valfria bilder, filmer och Powerpoint-presentationer i bakgrunden. Vi har även en prompter för manus, så att du kan läsa dina stödord. Läs mer om inspelning i studio.

Ljudinspelning

I studion finns också möjlighet till inspelning av ljud och podcast med professionell utrustning i en lugn och ljudisolerad miljö. I studion producerar vi Linnéuniversitetets egen podcast Snillen stimulerar och även Humpodd.

Redigering/ljudbearbetning

Alla film- och ljudproduktioner redigeras, färgkorrigeras och ljudbearbetas. Vi använder oss av Adobe Premiere Pro och Pro Tools. I all redigering följs Linnéuniversitetets grafiska manér. Allt material som filmas och redigeras arkiverar vi. Vi tar också emot förfrågningar om ni behöver hjälp med redigering av material som ni själva har filmat.

Bild direktsändning
Podinspelning
Redigering pågår

 

Kontakt