Tjänsteplaneringssystem Retendo

Retendo Academic är det system som Linnéuniversietetet använder för tjänsteplanering av institutionernas personal.

Genom ett gemensamt webbaserat system får vi ett helhetsgrepp om tjänsteplaneringen, där även lån av personal mellan institutioner hanteras och visas i tjänsteplanerna. För medarbetaren är den egna tjänsteplanen tillgänglig via webben på ett överskådligt sätt. Varje institution bestämmer själva om medarbetarna endast ska se sin egen tjänsteplan eller hela institutionens planering.

Inloggning

För att logga in i systemet går du till lnu.retendo.com

Obs! – Fyll inte i några inloggningsuppgifter, utan klicka endast på den gula SWAMID-knappen, för att logga in med universitetets inloggningssystem.

Lathund för alla medarbetare

Följande lathund ger en översikt av vad du ser då du loggar in i Retendo. Lathunden finns både på svenska och engelska.

Behöver du hjälp med något i systemet eller tolkning av din tjänsteplan, vänder du dig till tjänsteplaneraren på din institution.

Lathund för dig som fått behörighet att detaljplanera ett uppdrag eller portfölj

Har tjänsteplaneraren på din institution delegerat planering av ett uppdrag (t.ex. en kurs) eller en portfölj till dig, använder du följande lathund för att se hur du tar fram det och gör planering i det.

Lathund för dig som har behörigheten "Se allt" – t.ex. prefekter och ekonomer

Denna lathund hjälper dig att hitta i systemet och förklarar vad du kan se i de olika vyerna.

Se även länk till demofilmer under rubriken Kanal på Lnu Play nedan.

Lathund för dig som är facklig representant

Denna lathund visar hur du loggar in och orienterar dig i systemet. Du måste först ha fått särskilda inloggningskoder från systemadministratörerna.

Lathundar för planerare

Dessa lathundar riktar sig till planerare och tar upp olika delar för att kunna hantera personal och uppdrag samt göra en bemanning. Planerare är den eller de personer som gör tjänsteplaneringen på sin institution. Lathundarna finns endast på svenska.

Använd också den inbyggda hjälpen, genom att klicka på knappen med frågetecknet. Den ger dig olika hjälpsidor, beroende på var i systemet du är.

Se även länkar till demofilmer under rubriken Kanal på LnuPlay nedan.

Gruppen Planerare

På medarbetare.lnu.se finns gruppen Planerare, för dig som är tjänsteplanerare på din institution. När du fått behörigheten Planerare i Retendo, får du också en inbjudan till gruppen på medarbetare (visas då du går in på medarbetarewebben), så missa inte att tacka ja till den inbjudan.

I gruppen ger vi information om nyheter och förändringar i systemet. Det kan också vara inlägg om tips eller driftinformation. Så titta gärna in i gruppen varje dag.

Kanal på LnuPlay

På vår kanal på LnuPlay finns filmer för att introducera och demonstrera Retendo.

 

 

 

Support

Som planerare använder du e-postadressen retendo@lnu.se för att kontakta systemadministratörerna.

Övrig personal vänder sig till planeraren på sin institution vid behov av hjälp.