Ekonomihögskolan

Ekonomihögskolan är en av Linnéuniversitetets fem fakulteter. Vi är närmare 200 anställda och har cirka 3.200 studenter i Växjö och Kalmar.

Ekonomer växer här

Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet erbjuder dig som student utbildning av hög kvalitet, goda kontakter med näringslivet och bra möjligheter till utlandsstudier. Efter examen har du goda karriärmöjligheter både på hemmaplan och över hela världen.

Ekonomihögskolan erbjuder tio kandidatprogram inom företagsekonomi, nationalekonomi och turismvetenskap samt ett civilekonomprogram med 6 olika inriktningar. Det finns två magisterprogram och sex masterprogram och ett stort antal fristående kurser inklusive distanskurser. Ekonomihögskolan bidrar även till andra tvärvetenskapliga program vid andra fakulteter. Vår utbildning ges inom en rad områden såsom nationalekonomi, marknadsföring, entreprenörskap, ekonomistyrning, redovisning, internationella affärer, detaljhandel, statistik, rättsvetenskap, turism, logistik, bolagsstyrning. 

Våra utbildningar präglas av hög kvalitet, internationell profil och nära kontakter med näringslivet. Vi arbetar för att bli ackrediterade enligt AACSB (Association of advanced Collegiate Schools of Business) och fick iSERN (initial Self Evaluation Report) godkänd under våren 2018. Dessutom erbjuder vi en fräsch studiemiljö med gott om plats för individuell utveckling, kreativt lärande och närhet mellan studenter och lärare.

Medarbetare, studenter och de vi samverkar med utanför Linnéuniversitetet, har definierat en mission - vilka vi är, vad vi vill göra och hur vi gör detta tillsammans: "We co-create knowledge, making people grow". Du är varmt välkommen att forma din framtid tillsammans med lärare och forskare vid Ekonomihögskolan!