Ekonomihögskolan

Ekonomihögskolan är en av Linnéuniversitetets fem fakulteter. Vi är närmare 200 anställda och har cirka 3.200 studenter i Växjö och Kalmar.

Ekonomer växer här

Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet erbjuder dig som student utbildning av hög kvalitet, goda kontakter med näringslivet och bra möjligheter till utlandsstudier. Efter examen har du goda karriärmöjligheter både på hemmaplan och över hela världen.

Ekonomihögskolan erbjuder 13 ekonomprogram på grundnivå med bland annat sju inriktningar på civilekonomprogrammet. Dessutom finns sju magisterutbildningar, fyra mastersutbildningar och ett stort antal fristående kurser. Våra utbildningar ges inom en rad områden såsom marknadsföring, turism, entreprenörskap, ekonomistyrning, redovisning, internationella affärer, nationalekonomi, detaljhandel, rättsvetenskap, statistik, logistik, etc.

Våra utbildningar präglas av hög kvalitet, internationell profil och nära kontakter med näringslivet. Dessutom erbjuder vi en fräsch studiemiljö med gott om plats för individuell utveckling, kreativt lärande och närhet mellan studenter och lärare.

Du är varmt välkommen att forma din framtid tillsammans med lärare och forskare vid ekonomihögskolan!